Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Afectacions viàries i consells per un Carnaval segur

La Policia Municipal d’Olot ha previst un dispositiu especial per garantir la seguretat i mobilitat durant la rua de Carnaval d’Olot que es portarà a terme aquest dissabte 17 de febrer a la tarda. Des de Protecció Civil es demana seguir els consells d'autoprotecció i seguretat. 

 

15 de febrer de 2024


Més d’un miler de persones està previst que ballin pels carrers d’Olot aquest cap de setmana amb la celebració de Carnestoltes i especialment amb la Rua del Carnaval d’Olot amb la participació de 24 colles.

Com és habitual, la Policia Municipal d’Olot ha previst un dispositiu especial per garantir la seguretat i mobilitat durant aquests dies de festa.

 

Dissabte 17 de febrer de 2024

Matí | Durant la cercavila dels Reis de Carnaval pel centre

Durant el recorregut de la carrossa amb els Reis del Carnaval, d’11 a 12 h del matí, no es podrà accedir al carrer Sant Rafel.

 

Tarda | Rua de Carnaval

A les 17 h està previst que comenci la Rua de Carnaval que arrancarà a la zona firal de l’avinguda Barcelona i finalitzarà a Plaça Clarà.

De les 17 fins a les 22 h s’han previst els següents desviaments de trànsit:

 • El trànsit provinent del centre ciutat en direcció a Passeig de Barcelona i Santa. Coloma es desviarà pels carrers Verge de  Fàtima, c/ Bombers, c/ Sabadell, Passeig de St. Roc, c/ Vista Alegre, c/ Puig Roig, c/, Madrid i Av. Sta. Coloma.
 • El trànsit en direcció Plaça Clarà i carrer Mulleras es desviarà pel tram de l’Escola Pia en direcció prohibida i pel tram comprès entre el carrer Sant Rafel i Pintor Galwey (el tram de l’Arcada) on s’habilitarà un tram de doble sentit.
 • El trànsit que circuli pel carrer Vista Alegre, procedents del c/ La coma i en direcció al passeig de St. Roc seran desviats pel camí de la Teuleria.
 • El trànsit que circuli per l’Av. Santa Coloma, procedents de les Preses i en direcció a centre ciutat, seran desviats en direcció a la Av. Colòmbia i al camí de la Teuleria.

 

Consells d'autoprotecció per gaudir amb seguretat del Carnaval

D’altra banda, des d’Emergències i l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil d’Olot, fan una crida a respectar les tanques i espais encintats així com demanar suport als voluntaris en cas de necessitat.

En aquest sentit, es demana que la ciutadania pugui tenir present els següents consells de seguretat i prevenció abans, durant i després de les celebracions:

 

 • Abans d'anar-hi informa't bé dels llocs per on passarà la rua

En el cas d’Olot, la rua començarà al recinte del pavelló; avinguda Santa Coloma i passeig de Barcelona, finalitzarà a tocar a la Plaça Clarà on hi ha la tribuna i el jurat per l’entrega de premis.

 • Informa't d'on hi ha els serveis preventius sanitaris

L’ambulància es troba ubicada davant de l’ambulatori (al pont de ferro).

 • Fes atenció a les indicacions del personal de seguretat i respecta les tanques i cintes

Travessa pels carrers i passos habilitats. Els equips d’emergències i protecció hi son per garantir la teva seguretat i la dels teus.

 • Porta aigua i ves hidratant-te
 • Espais segurs

En desfilades i cavalcades, si llancen caramels, no baixis a recollir-los a la calçada mentre passen les carrosses. Alhora, no pugis a baranes, tanques, reixes o altres elements inestables que puguin ser perillosos.

 • Porta la documentació a sobre

En el cas dels infants, gent gran i persones amb discapacitats psíquiques, prepara una fitxa amb les seves dades i un telèfon de contacte i fes que la portin en un lloc visible per si es perden. Els voluntaris i voluntàries de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil d’Olot disposaran de polseres identificatives.

 • Respecte

Una vegada finalitzat l'esdeveniment, abandona el lloc de forma ordenada, respectant l'ordre de sortida i seguint les indicacions dels serveis de seguretat. No oblidis els objectes personals.

 

| Es pot trobar més informació sobre els consells d’autoprotecció i seguretat aquí:

https://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/consells_autoproteccio_emergencia/mes_consells_dautoproteccio/carnestoltes/index.html

 

 

 • f-39
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat