Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Concentració de condemna i rebuig al feminicidi

Centenars de persones han participat de la concentració i minut de silenci en condemna al feminicidi ocorregut al municipi que s'ha portat a terme davant del Consistori i que ha comptat amb la presència de la consellera d’Igualtat i Feminismes. 

23 de febrer de 2024


Centenars de persones han participat aquest divendres al vespre en la concentració de rebuig al crim masclista ocorregut aquest dijous a Olot. Un acte i minut de silenci que ha tingut lloc davant l'Ajuntament d'Olot a través del qual s’ha volgut condemnar unànimement els fets i mostrar tot el suport a la família i a les persones properes, alhora que reiterar el compromís del consistori en l’erradicació de les violències masclistes.

La concentració ha comptat amb les intervencions de les representants de l’Associació de Dones Alba i el Moviment Feminista la Garrotxa; de la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, i de l’alcalde d’Olot, Josep Berga.  

Representants del Consistori; alcaldes i alcaldesses d'altres municipis de la Garrotxa i representants d'altres institucions han participat de la concentració de suport que ha finalitzat amb el clam unànime en contra les violències masclistes.

 

Tres dies de dol oficial

La Junta de Portaveus a l’Ajuntament d’Olot reunida dijous 22 de febrer a la tarda va decretar 3 dies de dol oficial en els quals s’han suspès els actes institucionals.

Segons les dades aportades pel Departament d’Igualtat i Feminismes, durant els primers mesos d'aquest 2024 s’han registrat 5 víctimes per feminicidis a Catalunya i, des que es van començar a recollir dades oficials l'any 2012, hi ha hagut 132 feminicidis.

 

Servei d’Informació i Atenció a les Dones de la Garrotxa

L’Institut Català de les Dones disposa d’un servei d’ajuda i atenció a través del telèfon 900 900 120 on pot atendre totes les demandes relacionades amb qualsevol forma de violència. Atén en qualsevol idioma, de forma gratuïta i confidencial, les 24 hores del dia i tots els dies de l’any. El número no queda registrat a les factures telefòniques.

En cas d’emergència també es pot trucar al 112 així com per demanar informació i assessorament es pot fer a través del número de WhatsApp 601 00 11 22.

Paral·lelament, l’Ajuntament d’Olot disposa del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de la Garrotxa - a través del Consorci d'Acció Social de la Garrotxa - que ofereix informació, orientació, acompanyament, assessorament, atenció psicològica i assessorament jurídic. Ubicat a la Plaça Palau número 8 atén de forma presencial així com telefònica al 972 26 66 44 de dilluns a divendres de 8 a 15 h. Paral·lelament, també es pot demanar suport i atenció demanant cita prèvia al Consorci d’Acció Social de la Garrotxa a través del telèfon 972 26 66 44 o a través d’aquest enllaç.

 

 • C_20_
 • Minut_1_
 • C_14_
 • C_9_

  + 7

 • C_18_
 • C_19_
 • C_5_
 • C_17_
 • C_2_
 • C_4_
 • C_21_
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat