La companyia belga Lawrence Malstaf presentarà el proper abril a Olot Shrink 01995, un espectacle performatiu amb tres grans estructures formades per làmines de plàstic transparent. Dins d’aquestes grans bosses, els cossos hi queden suspesos. Per això, la companyia necessita persones voluntàries que vulguin participar en aquesta performance, que estiguin disposades a envasar-se al buit i formar part activament del festival. En aquest cas, es busquen participants d’entre 21 i 65 anys, que pesin menys de 85 quilos, que tinguin una mica d’experiència en exercici físic i que no tinguin reticències a exposar-se en públic. Els horaris d’assaig seran el divendres 19 d’abril al vespre i dissabte 20 d’abril al matí per actuar el mateix dissabte de 17 a 20.30 h.

El segon espectacle és Una Illa de l’Agrupación Señor Serrano. La companyia busca vuit ballarins i ballarines pel seu espectacle creat amb l’ajuda d’intel·ligències artificials. Els únics requisits per participar en aquesta experiència és tenir entre 20 i 45 anys i una mínima experiència en dansa i moviment. En especial es valoraran les disciplines de dansa contemporània, urbana, hip hop i popping. L’actuació s’assajarà el divendres 19 d’abril a la tarda i l’exhibició tindrà lloc l’endemà a les 20 del vespre.

Finalment, el Sismògraf també dona l’oportunitat als espectadors més implicats de participar en una performance. Es tracta de CORPUS d’Irene Vicente Salas, una proposta conformada per uns retaules vivents que es relacionen amb peces exposades al Museu de la Garrotxa com La Càrrega o certs paisatges de l’escola olotina. Per a aquesta actuació, la companyia busca dones performers que vulguin formar part d’aquest projecte, que tinguin entre 20 i 60 anys i que estiguin disposades a posar nues. Per a la performance s’assajarà durant el matí del divendres 19 d’abril i l’actuació serà el mateix divendres de 16 a 18 h i el dissabte 20 d’abril de 12 a 14 h i de 17 a 19 h.

Les persones interessades a participar en una o diverses d’aquestes propostes poden posar-se en contacte amb educatiusescenics@olot.cat.