Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Reserva d’entrades per a l’entrega de la Medalla de la Ciutat

A partir del proper dimarts 5 de març a les 18 h es poden reservar les entrades per assistir a l’acte d’entrega de la Medalla de la Ciutat al Teatre Principal d’Olot. El ple de l’Ajuntament d’Olot ha aprovat definitivament la concessió d’aquest reconeixement de ciutat a Cristóbal Colón amb el vot favorable de tots els grups i el suport de 364 institucions, entitats, empreses i particulars.

1 de març de 2024


El proper dissabte 9 de març de 2024 el Teatre Principal d’Olot acollirà l’acte d’entrega de la 20a Medalla de la Ciutat d’Olot a Cristóbal Colón. L’Ajuntament d’Olot va iniciar el passat mes de gener els tràmits per concedir aquest reconeixement de ciutat al fundador de La Fageda amb la voluntat de reconèixer la seva trajectòria i treball al capdavant d’un projecte social i empresarial focalitzat en l’atenció a les persones en situació de vulnerabilitat. El passat ple de gener del Consistori va donar compte del decret per fer possible aquest reconeixement i va iniciar la recollida de suports.

En total, la candidatura ha rebut 364 adhesions entre institucions, entitats, empreses i persones que, a títol individual, han volgut expressar el seu suport a què Cristóbal Colón sigui distingit amb aquest reconeixement únic de ciutat. Ahir, el plenari de l’Ajuntament va aprovar definitivament la concessió amb el suport de tots els grups municipals.

D’aquesta manera, l’Ajuntament d’Olot vol distingir Cristóbal Colón per haver liderat diferents projectes a Olot i a la Garrotxa per persones en situació de vulnerabilitat, contribuint a fer que la seva vida creixi en sentit i benestar. També per haver iniciat un model pioner que parteix d’un projecte social amb visió empresarial, que ofereix productes de qualitat atenent les necessitats de les persones amb discapacitat, oferint-los un projecte de vida, habitatge, entorn social, feina i suport familiar.

En definitiva, el seu lideratge ha permès impulsar un projecte inspirador que ha contribuït també a situar la Garrotxa en el mapa.

 

Reserva d’entrades

L’entrega de la Medalla de la Ciutat d’Olot tindrà lloc el proper dissabte 9 de març a les 18 h en un acte institucional que es portarà a terme al Teatre Principal. La commemoració comptarà amb diversos parlaments i està oberta a tota la ciutadania. A partir del proper dimarts 5 de març a les 18 h es podran reservar les entrades gratuïtes a través d’aquest enllaç.

Al llarg de la història, 13 persones a títol individual i 6 entitats i associacions han rebut la Medalla de la Ciutat d’Olot. L’última va ser l’any 2017 Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta (RCR Arquitectes) per la seva trajectòria en el sector de l’arquitectura i també guardonats amb el reconegut Premi Pritzker.

 

 

Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat