Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

L’Espai Cràter rep a la visitant 100.000

La Carme Traveset, veïna de Ponts (Lleida), ha visitat aquest dijous l’Espai Cràter acompanyada de la seva família. Com a regal per ser la visitant 100.000, podrà gaudir d’una estada de cap de setmana a la Garrotxa. En plena Setmana Santa, el centre ha estrenat un videomapatge i ha programat activitats especials.

28 de març de 2024


Aquest dijous, 28 de març, l’Espai Cràter ha rebut a la visitant 100.000. Dos anys després de la seva obertura, i en plena Setmana Santa, el centre ha arribat a aquesta xifra rodona. La Carme Traveset, veïna de Ponts (Lleida), ha visitat aquest matí l’Espai Cràter, acompanyada de la seva família: Ramon Esteve, Anna Esteve i Mariona Soler que han aprofitat per passar el dia a Olot. 

El regidor de Promoció de l’Ajuntament d’Olot, Estanis Vayreda, i el regidor de Festes d’Olot, Agustí Arbós, han estat els encarregats d’entregar el premi a la visitant 100.000. A més d’un diploma de record d’aquesta efemèride, podrà gaudir d’una estada de cap de setmana a la Garrotxa.

 

Un 25% dels visitants són alumnes

De les 100.000 persones que han passat per l’Espai Cràter des de la seva obertura, un 84% ha visitat l’exposició. D’aquests, gairebé 25.000 són alumnes que han participat en 1.300 activitats educatives. Pel que fa a les procedències, la majoria de visitants són de Catalunya, la Comunitat Valenciana, les Illes Balears, el País Basc i Madrid. El públic internacional prové principalment de França, els Països Baixos, Alemanya, Bèlgica i el Regne Unit. La població de la Garrotxa representa l’11% dels visitants a l’exposició.

La resta d’usuaris (16%) són persones que han participat en actes a la Sala Magma i a l’Aula Bufador, tant propis com organitzats per entitats i empreses. En poc més de dos anys, s’han fet més 300 actes, que han comptat amb 16.000 assistents.

A nivell qualitatiu les dades són excel·lents: les persones que visiten l’exposició puntuen amb un 9,37/10 de mitjana la seva experiència i els centres educatius amb un 9,56/10.

 

Programació especial per Setmana Santa

Aquests dies de Setmana Santa, l’Espai Cràter ha estrenat un nou videomapatge i ofereix visites guiades a l’exposició i al volcà del Montsacopa. També s’han programat diverses sessions dels tallers familiars “Pintem amb minerals” i “Com neix un volcà?”, pensats per a infants d’entre 4 i 13 anys.

A més, demà divendres, 29 de març, s’ha previst una nova projecció del cicle de cinema gratuït “La petjada humana i altres animals”. A les 7 de la tarda, a la Sala Magma, es podrà veure La vida secreta dels arbres, un documental sobre l’experiència del guarda forestal Peter Wohlleben, que parla de com els arbres es poden comunicar entre si.

 

| Tota la programació es pot consultar a espaicrater.cat/activitats.

 

 

Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat