Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

OIot aprova un nou pla d’asfalts que preveu millores en accessibilitat, carrers i voreres

A la Junta de Govern Local de l’Ajuntament d’Olot ha aprovat el document que inclou els espais de la ciutat on es preveu dur-hi a terme actuacions. Pel que fa a la seva execució, properament s’iniciarà la primera fase d’aquest projecte que té per objectiu millorar l’accessibilitat i mobilitat, així com assegurar el bon estat de conservació de l’entorn urbà d’Olot.

4 d'abril de 2024


La Junta de Govern Local de l’Ajuntament d’Olot d’aquest dijous 4 d’abril ha donat llum verda a una nova edició del Pla d’Asfalts d’Olot; el Projecte Conjunt d’Obres de Conservació i Millora de ferms, voreres, condicions d’accessibilitat i millores generals dels elements de circulació i mobilitat dels carrers que impulsa l’Ajuntament d’Olot i que recull actuacions per import d’un milió d’euros (938.603,70 €).

La memòria, que es crea anualment a través de l’anàlisi dels tècnics i de les propostes i peticions rebudes per part d’entitats i veïns, estableix un ordre de prioritats basat en l’estat de les infraestructures, la jerarquia viària i la funcionalitat de cada carrer i tram. En tots els casos, l’objectiu és millorar i assegurar l’accessibilitat, la circulació i la mobilitat així com la urbanització, pavimentació i conservació de les vies públiques i camins d’Olot.

Aquest any, en la primera fase s’ha previst actuar en la millora de 3.762,73 m²; 2.296,73 m² de calçada; 630,50 m² de vorera i 835,50 m² de conversió en plataforma única. En concret, els treballs tenen la voluntat reparar i refer el ferm de la caçada i del paviment de les voreres en mal estat així com fer d’Olot una ciutat més accessible eliminant barreres arquitectòniques, eixamplant i rebaixant els passos de vianants de diversos carrers i millores en els drenatges pluvials, l’enllumenat, senyalització i la jardineria urbana. A més, també s’ha previst actuar convertint diversos carrers en plataforma única i incorporar elements moderadors de la velocitat.

En aquesta primera fase dels treballs s’ha previst actuar en 13 carrers tals com el carrer Batlló; Joaquim Danés; Roure; Miquel Març; Farigola, Pare Roca; Vistalegre; av. Bisaroques, carrer Pala, Marià Jolis, Sant Pere Màrtir, passatge Puerto Rico i plaça Rosella. Aquesta primera fase té un pressupost de 292.610,98€.

Aquesta planificació se suma al conjunt d’actuacions de millora que l’Ajuntament d’Olot porta a terme de forma periòdica així com els projectes i iniciatives que té en marxa per a la conservació, millora i impuls de la ciutat tals com els treballs del carrer Hospici, Plaça Mora i Antoni Llopis; la darrera renovació de tapes de clavegueram i l’asfalt del carrer  Mulleras; les millores de mobilitat, seguretat i senyalització entorn l’escola Morrot ja aplicades o els treballs que han permès millorar l’accessibilitat al carrer Terrassa així com les voreres del carrer Macarnau, entre altres.

 

 

  • A_1_
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat