Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Concurs per al disseny del cartell de les Festes del Tura 2024

Festes del Tura

Aquest dijous s’han aprovat i publicat les bases de la convocatòria del concurs per dissenyar el cartell de les Festes del Tura de 2024. Des del 22 d’abril i fins al 7 de juny totes les persones interessades poden presentar les seves propostes a l’Àrea de Cultura i Educació de l’Ajuntament d’Olot.   

11 d'abril de 2024


Avui, dijous 11 d’abril de 2024, la Junta de Govern Local de l’Ajuntament d’Olot ha aprovat les bases del concurs de cartell de les Festes del Tura de 2024.

La Comissió de Festes convoca cada dos anys aquest concurs per escollir l'obra que serà la imatge de la programació de la Festa Major d'Olot. Totes les persones que hi estiguin interessades poden participar-hi. Per prendre’n part només cal tenir compte que les obres han de ser originals i inèdites i que han de tenir com a tema genèric les Festes del Tura d’Olot. Es poden realitzar en qualsevol tècnica pictòrica o artística i només cal presentar-les en format digital. En aquest sentit, les obres han d’incloure de manera ben visible el següent text: 'Olot, Festes del Tura, Del 6 al 10 de setembre de 2024'; un requisit indispensable.

Les propostes es podran presentar des del 22 d’abril i fins al 7 de juny de 2024; de dilluns a divendres de 10 a 14 h a l'Àrea de Cultura i Educació de l’Ajuntament d’Olot situada al segon pis de l'Hospici. També es pot fer per correu electrònic a festes@olot.cat comprimit en un wetransfer.

Com sempre, un jurat qualificador format per l'alcalde d'Olot – que podrà delegar el seu vot al regidor de Festes – i que actuarà com a president; un membre de la Comissió de Festes del Tura; un dissenyador gràfic; un membre d'alguna de les entitats relacionades amb les Festes d’altres anys; un dels autors dels cartells d'altres anys i un tècnic de Festes de l'Ajuntament d'Olot s'encarregaran d'escollir la proposta guanyadora. L'autor/a de l'obra guanyadora rebrà un premi de 1500 euros, gairebé el doble que les anteriors edicions del concurs.

La proposta guanyadora es farà pública a finals de juliol en un acte obert a tota la ciutadania on l’autor/a s’encarregarà de firmar i dedicar les còpies del cartell a tothom que ho desitgi. Les bases completes del concurs es poden consultar properament al web de l'Ajuntament d'Olot.

 

Dedicació i reconeixement als artistes del territori

Actualment el disseny del cartell de les Festes del Tura es gestiona a través d’un model bianual. Un any s’encarrega l’obra a un artista local amb la voluntat de reconèixer, donar visibilitat i potenciar la trajectòria d’un dels autors/es destacats de la ciutat i, l’altre any, es gestiona a través d’un concurs popular amb la voluntat que pugui sumar-s’hi tothom i, d’aquesta manera, descobrir nous artistes de la ciutat i del territori.

Seguint aquesta dinàmica, l’any passat es va encarregar l’obra a l’il·lustrador i artista Elias Plana i, el 2022 Eloi Casanova va ser l’autor del cartell de les Festes del Tura. Abans que ell, el 2019, Albert Roure va guanyar el concurs amb un disseny estil collage. Habitualment, el concurs acostuma a rebre una cinquantena de dissenys participants. Es poden consultar tots els dissenys del cartell de la Festa Major d’Olot des de l’any 1930 fins a l’actualitat a través d’aquest enllaç.

 

| Aquí podeu consultar les bases per al concurs de cartells de Festes del Tura 2024

 

 

Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat