Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

El Cabildo de La Palma, interessat en l’Espai Cràter i el model de gestió turística garrotxí

El president insular de La Palma, Sergio Rodríguez, visita aquesta setmana l’Espai Cràter i altres indrets singulars de la comarca. Turisme Garrotxa i el Parc Natural de la Zona Volcànica explicaran el model de gestió de la Carta Europea de Turisme Sostenible. 

11 d'abril de 2024


El president del Cabildo de La Palma, Sergio Rodríguez, i el director de Presidència de La Palma, Jordi Pérez, visiten avui i demà la Garrotxa, per conèixer l’Espai Cràter i el model de gestió turística de la comarca. Dos anys després de l’erupció del Tajogaite, l’illa de La Palma treballa per a la seva recuperació i es fixa en la Garrotxa com a territori volcànic que ha sabut mantenir l’equilibri entre el desenvolupament econòmic i la conservació de la natura.


L’Espai Cràter, un projecte inspirador

L’Espai Cràter ha esdevingut un centre de referència a l’entorn del vulcanisme a nivell europeu. Diversos són els grups de recerca, universitats i organismes que s’hi han apropat per poder disposar d’un model per a altres territoris. L’Espai Cràter és un referent a nivell expositiu, de promoció econòmica, d’activitats educatives i socials i de model de gestió.


La Garrotxa, model de gestió turística exemplar

La Garrotxa basa el seu model de gestió turística en la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS), una acreditació de la Federació Europarc que va aconseguir per primera vegada l’any 2001, i que va convertir el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa en un dels primers parcs a nivell europeu en obtenir la CETS i en el pioner en l’àmbit espanyol.


L’Espai Cràter és un valor actiu de la CETS a la Garrotxa, formant part de la Comissió Tècnica que treballa per aconseguir el desenvolupament des d'una mirada centrada en la conservació del territori, la mobilitat, l'experiència del visitant i la salut, per poder millorar la qualitat de vida de les persones i de l'entorn natural, a través de programes i objectius estratègics desplegats especialment comptant amb aliances comarcals i nacionals.


La visita, un tast del territori

La visita a la comarca del president insular de La Palma ha començat aquest dijous, 11 d’abril, al matí a l’Ajuntament d’Olot. El president del Cabildo de La Palma, Sergio Rodríguez, i el director de Presidència de La Palma, Jordi Pérez, s’han reunit amb l’alcalde d’Olot, Josep Berga, per compartir experiències i valorar possibles col·laboracions que enforteixin la relació entre institucions i territoris.

Tot seguit, els representants del Cabildo de La Palma han pogut conèixer l’Espai Cràter i el model de gestió turística de la comarca, amb una trobada amb Xevi Collell, director de l’Espai Cràter; Turina Serra, gerent de Turisme Garrotxa; Xavier de Bolós, científic titular del CSIC, i Joan Pijoan, responsable de la CETS al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

Entre avui i demà, els representants del Cabildo de La Palma podran conèixer espais d’interès com el volcà Croscat, la població de Santa Pau o la Fundació La Fageda, així com empreses d’activitats, allotjaments i restaurants compromesos amb la sostenibilitat. El programa compta amb la participació de l’Ajuntament d’Olot i l’Ajuntament de Santa Pau, l’Espai Cràter, el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, Turisme Garrotxa i Geociències Barcelona – CSIC.

 

 

  • Visita Cabildo a Espai Crater (3)
  • Visita Cabildo de La Palma a Espai Crater
  • Visita Cabildo de La Palma a Ajuntament Olot
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat