Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Olot ofereix assessorament energètic gratuït al comerç de la ciutat

El Ple de l'Ajuntament d'Olot d'aquest abril dona llum verda al conveni de col·laboració amb la Fundació Europace per al desplegament d’aquest programa que permetrà millorar l'eficiència energètica dels establiments, reduint el seu consum, potenciant l'estalvi i promovent la sostenibilitat a la ciutat. El Projecte de Reurbanització del Barri de Montolivet també ha estat una de les qüestions tractades al plenari, amb l’assistència de veïns del barri.

18 d'abril de 2024


El ple de l'Ajuntament d'Olot ha aprovat amb el vot favorable de tots els grups municipals menys l’abstenció de VOX el conveni de col·laboració del Consistori amb la Fundació Europace per al desplegament del programa d'assessorament energètic al comerç d'Olot.

El projecte impulsat pel Consistori s'emmarca dins de les actuacions del Pla de Recuperació, Transformació i Resilència (PRTR) finançat per la Unió Europea – Next Generation i té com a objectiu assessorar i acompanyar els comerços de la ciutat perquè puguin reduir costos, disminuint les factures d'energia, optimitzant l'ús d'energia que fan i millorant la seva eficiència energètica alhora que permeti fomentar la sensibilització sobre el canvi climàtic entre la ciutadania i reduir l'impacte ambiental apostant per energies renovables.

En aquest sentit, la voluntat final del projecte és impulsar la sostenibilitat i, alhora, la competitivitat del comerç local a través d'una reducció del consum energètic. Darrerament, diversos sectors – entre ells el comercial – s'han vist afectats per l'augment considerable dels costos vinculats al consum d'energia. Una pressió addicional que els negocis han hagut d'assumir afectant als seus marges de benefici. Davant aquesta situació, i amb la voluntat d'explorar noves vies per potenciar la viabilitat del comerç local i de proximitat, l'Ajuntament d'Olot ofereix aquest servei d'assessorament d'eficiència energètica totalment gratuït i personalitzat.

Es tracta d'un servei integral que, un cop aprovat el conveni, es preveu que pugui entrar en funcionament conjuntament amb un estudi del consum d'energia dels comerciants d'Olot el qual permetrà detectar les incidències, dificultats i demandes principals.

D’aquesta manera, els comerços que ho desitgin disposaran d’una auditoria energètica totalment gratuïta i, a més, se’ls oferirà un assessorament pel que fa a mesures d’eficiència energètica, tràmits, recerca de finançament i se’ls oferirà un conjunt de consells pràctics per reduir la seva factura de la llum.

 

Altres aspectes tractats al plenari d’abril

D'altra banda, el Projecte de Reurbanització del Barri de Montolivet ha estat una de les qüestions que s’han tractat al plenari d’aquest abril. Veïns del barri han assistit al plenari per mostrar el seu posicionament en contra del projecte. Des de l’Ajuntament d’Olot s’ha acordat la realització de trobades i reunions conjuntament amb representants veïnals per decidir els següents passos a fer.

El ple d'Olot també ha aprovat la modificació dels estatuts del Consorci DinàmiG que amplia la seva junta de govern per incorporar els ajuntaments de la comarca en els òrgans de govern amb la voluntat que puguin participar més directament en la presa de decisions sobre desenvolupament local així com pel que fa als serveis d'ocupació, empresa i emprenedoria que gestiona la institució. La qüestió ha comptat amb el vot favorable de tots els grups municipals excepte la CUP i VOX que s’han abstingut.

El ple d'aquest mes d'abril també ha aprovat definitivament el Reglament de Serveis de la Policia Municipal d'Olot amb la incorporació de les al·legacions de diversos grups municipals. D'aquesta manera, s'ha adequat i actualitzat el reglament de serveis de la Policia Municipal de la ciutat seguint el Codi d'ètica de la Policia de Catalunya pel que fa als tatuatges i estètica corporal i, a partir d'ara, s'accepta que els professionals puguin portar tatuatges, sempre que s’eviti portar-los a la cara. Alhora, es prohibeix que aquests tatuatges puguin ser contraris als principis, valors i competències establertes al Codi d'ètica de la Policia de Catalunya. El punt ha comptat amb l’abstenció de la CUP i el vot a favor de la resta de grups municipals.

Paral·lelament, també s'ha aprovat amb l’abstenció de la CUP, el vot en contra del PSC i el vot a favor de la resta de grups municipals la contractació d'un préstec de 2.362.219 € per finançar inversions previstes en el Pressupost Municipal així com s'ha convalidat l'acord per a la successió del contractista del servei de control i manteniment de la xarxa de semàfors i control d'accessos. Aquest darrer element ha comptat amb els vots a favor de l'equip de govern (Junts i ERC) amb el suport del PSC i VOX; i l'abstenció de la CUP.

El ple d'abril de 2024 també ha donat compte sobre el compliment de la Llei de Morositat dels pagaments duts a terme per part de l'Ajuntament d'Olot i DinàmiG durant el primer trimestre de 2024; així com l'informe trimestral sobre les factures anotades i no reconegudes i el personal eventual (3 professionals). Alhora, també s’ha donat compte de l’aprovació inicial del Pla parcial del Morrot redactat per l’estudi d’arquitectura Unparell d’arquitectes. En l’àmbit d’Urbanisme i Territori també s’ha aprovat definitivament per unanimitat la modificació puntual del Pla Parcial del Sector de Les Fonts, Polígon B, cobertes de les illes 5 i 6A redactat pels serveis tècnics municipals.

Pel que fa a les mocions, ha prosperat la moció de la CNT Sumar per donar suport al col·lectiu de treballadores familiars de la secció sindical de CNT Garrotxa d'Atenció Domiciliària (SAD) en el procés de les negociacions del VI conveni. El punt ha comptat amb el vot a favor de tots els grups municipals excepte VOX que s’ha abstingut. La moció de la CUP per impulsar l'economia social i solidària no ha prosperat amb el vot a favor de la CUP, l’abstenció del PSC i el vot en contra de la resta de grups. En últim lloc, la moció de la CUP i el Consell Consultiu de la Gent Gran de la Garrotxa per traslladar la parada de bus de la rotonda de l'avinguda Pla de Dalt a l'entrada principal de l'Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa no ha prosperat, ja que ha comptat amb els vots a favor de la CUP, abstenció de VOX i en contra de la resta de grups municipals.

 

| Es pot recuperar la sessió plenària a través d’aquest enllaç.

 

 

2.png

Pla de Recuperació, Transformació y Resiliència - Finançat per la Unió Europea – Next Generation EU

 

 

 

  • Ple_1_
  • Ple_2_
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat