Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Una nova edició de la Ruta de les Tapes

Un total de 22 establiments de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa participaran a La Ruta de les Tapes d’Olot. Del 3 al 31 de maig  es portarà a terme una nova edició de la ruta i com sempre es podrà degustar una tapa més un quinto de cervesa Estrella Galícia per 3,95€.

1 de maig de 2024


12 anys de Ruta de les Tapes que es manté amb un molt bon estat de salut. S’han incrementat el nombre de bars i restaurants que la formen, creant una oferta gastronòmica molt diversa i atractiva. Es tracta d’un esdeveniment consolidat que promou la cohesió entre les diferents tipologies d’establiments i a més, durant el mes de maig, dinamitza la ciutat d’Olot a través d’un recorregut gastronòmic.

Aquesta nova edició la ruta ha volgut donar cabuda a la resta d’establiments de la Garrotxa que formen part del gremi, de moment, s’hi ha sumat L’Eixida de Montagut, que es pot convertir en un punt d’inici o final de ruta. L’objectiu és anar-ne sumant en les properes edicions.

La proposta gastronòmica de cada establiment es podrà consultar al fulletó que s’edita per a l’ocasió,  a la web de l’associació www.garrotxahostalatge.cat  i al compte d’instagran del gremi @garrotxahostalatge. En aquests espais també es podran consultar els horaris que cada establiment oferirà la seva tapa i els espais de cada local on es podran degustar, una informació molt important perquè la ruta funcioni i el tapejador tingui una bona experiència.

Es mantenen els reconeixements. Per una part, les Millors Tapes Populars, les quals són escollides pels tapejadors que fan la ruta i que podran votar les 3 tapes que més els hi hagin agradat a partir d’escanejar un codi QR que trobaran al fulletó o als sobretaules que hi haurà en els establiments, també es podrà fer accedint directament al web de l’associació. Quan el tapejador escanegi el codi QR, s’haurà de registrar i podrà votar les tres  tapes preferides. Només es podrà fer una votació per correu registrat i a la primera tapa que voti se li atorgaran 3 punts, a la segona 2 punts i a la tercera un punt.

Per altra part, el reconeixement a les tres Millors Tapes Professionals del 2023 el portaran a terme un jurat format per persones de diferents àmbits que recorreran els establiments de la ruta, i valoraran les tapes in situ. Quan s’acabi la Ruta de les Tapes posaran les valoracions en comú i les escolliran. La identitat dels membres del jurat es mantindrà oculta fins que s’acabi la ruta. En aquest cas es valora el producte, l’elaboració, la presentació i l’entorn.

Els tapejadors que es registrin i votin les tapes entraran en el sorteig de:

  • Una estada gastronòmica per a dues persones a Cabanyes entre Valls.
  • Un àpat per a dues persones en un restaurant de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa.
  • Lots de cervesa amb les seves copes d’Estrella Galícia.

A més a més, a través de l’Instagram @garrotxahostalatge es faran diferents sortejos entre els seguidors, per això és important seguir el compte. Podran guanyar dos passaports sencers i gratuïts per fer la Ruta de les Tapes 2024.

El patrocinador de la ruta d’enguany és cervesa Estrella Galícia dona suport al gremi i  és distribuïda per BeiBo Cash.

Aquells tapejadors que vulguin compartir la seva experiència, ho poden fer etiquetant-nos i utilitzant el hashtag #rutatapesolot.

 

 

Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat