Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Simulacre d’emergències a Olot

Aquest dissabte 4 de maig es porta a terme un simulacre d’emergència amb el muntatge d’un centre d’acollida provisional per a persones evacuades. Es tracta d’un exercici intern de l’equip de Protecció Civil que tindrà lloc al Recinte Firal.

2 de maig de 2024


Aquest dissabte 4 de maig tindrà lloc el muntatge d’un possible centre d’acollida provisional per a persones evacuades en cas d’emergència. Es tracta d’un exercici intern de l’equip de Protecció Civil que comptarà amb el suport de Creu Roja Garrotxa.

La prova simularà una situació d’emergència a Olot i, derivat d’això, el muntatge d’un centre d’acollida provisional per a possibles persones evacuades. L’exercici no comptarà amb figurants, no està obert a la ciutadania i tampoc hi participen serveis d’emergències externs.

Amb aquesta actuació es vol valorar la capacitat real i rapidesa en el muntatge d’un centre d’acollida així com analitzar la suficiència dels recursos disponibles al municipi i la coordinació de Protecció Civil amb la Creu Roja, seguint el Protocol d’Acolliment d’Urgència que han redactat conjuntament. La voluntat és poder estar preparat en cas de possibles emergències així com garantir una resposta ràpida i l’acolliment temporal de la ciutadania, en cas de necessitat. Paral·lelament, també es permetrà detectar quins són els punts i àmbits de millora. 

La prova analitzarà la coordinació dels organismes vinculats a la logística en casos d’emergència a la ciutat. L’exercici començarà al matí i, un cop finalitzat, s’han convocat els serveis operatius de la Garrotxa – Policia Municipal d’Olot, Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat i el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) - perquè puguin analitzar el muntatge i assessorar aportant el seu coneixement. Pel que fa a la ciutadania, en cas de veure els preparatius o detectar moviment al recinte Firal es demana no trucar al 112.

 

 

  • Emergencies_1_
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat