Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Començats els treballs d’adequació de l’entorn i millora de la vegetació del Parc Nou

L’actuació s’engloba en els fons Next Generation i permetrà renovar camins, restaurar la porta principal d’accés i actuar en l’arbrat, arbust i vegetació d’aquest espai històric i emblemàtic d’Olot.

6 de maig de 2024


El Parc Nou d’Olot és un dels espais més emblemàtics de la ciutat; tant pel seu valor històric com biològic, paisatgístic així com pel seu gran ús i valor social. En el seu interior s’hi troba la Roureda Monumental o la col·lecció de vegetació autòctona de la Garrotxa.

Ja han començat els treballs de millora de l’ús públic d’aquest parc. Avui s’ha retirat diverses branques d’un dels arbres situats al camí a tocar de la Torre Castanys per garantir la seguretat de l’espai i, a l’estiu, s’actuarà en la resta d’exemplars detectats. En conjunt, el projecte permetrà adequar els camins - canviant i restaurant el paviment afectat per les arrels dels arbres que sobresurten - renovar el mobiliari i les instal·lacions del parc en el camí d’accés a la Torre Castany des de l’Avinguda Santa Coloma.

Per una banda, s’instal·larà nova lluminària als fanals del parc amb leds que generen menys consum i menor afectació, reduint així la contaminació lumínica de l’entorn. Pel que fa a una part de les lluminàries més antigues, es conservaran les existents atès el seu alt valor històric, però es repintaran i s’adequaran.

Seguint amb les actuacions generals, s’instal·larà un sistema de reg de degoteig, es col·locaran 4 bancs nous i 5 noves papereres al camí d’accés a la Torre Castanys des de l’avinguda Santa Coloma i es restaurarà la porta d’accés i part de la tanca perimetral.

Pel que fa a la vegetació, es retiraran els arbusts morts (principalment boixos) i es plantarà nova vegetació en substitució. A més, també es col·locaran marcs de protecció del bosc – uns límits metàl·lics d’acer amb forats per al pas de les plantes enfiladisses – que permetran delimitar la zona d’accés per a la ciutadania i protegir la zona boscosa.

Aquestes actuacions segueixen les indicacions de l’Informe sobre l’arbrat de la ciutat ‘Doctor Arbol 2022 | Informe de l’estat fisiològic i mecànica i valoració del risc de l’arbreda monumental i de l’arbrat del Parc Nou d’Olot’ i permetran assolir la neteja i sanejament de tota la Roureda Monumental així com de la resta del parc. El projecte suposa la inversió de 151.489 euros procedents dels Fons Next Generation EU.

Aquesta actuació està inclosa dins del projecte “La Garrotxa soft & smart county. Destinació turística sostenible i intel·ligent” impulsat pel Consell Comarcal de la Garrotxa en col.laboració amb vuit Ajuntaments i cofinançat a través dels Fons Next Generation EU, dins del programa de Plans de Sostenibilitat Turística en Destinacions (PSTD). L’objectiu del programa és impulsar la transformació de les destinacions turístiques cap a la sostenibilitat.

Els ajuts són finançats amb recursos provinents del PRTR, el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

 

Imatge1_2.png

Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència - Finançat per la Unió Europea – Next Generation EU

 

 

  • P_1_
  • P_5_
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat