Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Setmana internacional del compost

Des de l’Ajuntament d’Olot i el Consorci SIGMA s’ha sumat a aquesta Setmana amb el lliurament de cubells d’orgànica i compost durant les visites que s’ofereixen a la Planta de Compostatge de la Garrotxa.

7 de maig de 2024


Com és habitual, cada primera setmana de maig, se celebra la Setmana Internacional del Compost (ICAW - International Compost Awareness Week), una iniciativa que es realitza en diferents països amb la voluntat de sensibilitzar i promoure l’ús del compost així com donar a conèixer els seus beneficis. Durant aquests dies, entitats, sector agrari, ens locals i plantes de compostatge promouen la valorització i coneixement dels residus orgànics i del compostatge.

A cada edició les jornades es focalitzen en un missatge i concepte. Aquest 2024 la setmana porta per lema: ‘Compost... campió pel clima’ i està centrada en la fita 13 dels Objectius de Desenvolupat Sostenible de les Nacionals Unides (ODS): l’adopció de mesures urgents per a combatre el canvi climàtics i els seus impactes.

D’aquesta manera, es vol posar el focus en com reciclant la matèria orgànica mitjançant el compostatge es contribueix a evitar les emissions de metà; s’elimina el carboni de l’atmosfera millorant la fertilitat del sòl; es disminueix l’ús d’adobs químics i s’incrementa la resiliència respecte als efectes del canvi climàtic. Paral·lelament, el cicle de la matèria orgànica i l’aplicació al sòl del compost afavoreixen l’economia circular i la lluita  contra el canvi climàtic. El compost aporta molts beneficis als sòls, contribueix a l’increment de l’activitat biològica, la biodiversitat, la millora de la fertilitat, l’estructura i retenció hídrica, prevenint així la seva erosió i degradació.

Des de l’Ajuntament d’Olot i el Consorci SIGMA s’ha sumat a aquesta Setmana amb el lliurament de cubells d’orgànica i compost durant les visites que s’ofereixen a la Planta de Compostatge de la Garrotxa. Des del dilluns 6 de maig i fins al divendres 10 (de 9 a 15 h), es poden visitar les instal·lacions situades a la carretera de les Feixes s/n i descobrir com es fa el compost i emportar-se’n a casa. Per reservar només cal trucar al 972 26 16 80.

Durant tot l’any, la Planta de Compostatge de la Garrotxa ofereix compost a tota la ciutadania. Qualsevol persona pot recollir-ne de forma totalment gratuïta acudint directament a la planta, que està oberta cada dia de 9 a 18 h i els dissabtes de 9 a 12 h.

 

| Es poden consultar totes les activitats programades arreu de Catalunya amb motiu d’aquesta efemèride aquí.

 

 

  • cartell_icaw_2024
  • cartell compost 2024
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat