Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Olot presenta candidatura per ser Ciutat Europea de l’Esport 2026

L’Àrea d’Esports ha fet els primers passos per assolir aquest reconeixement internacional de l’ACES que suposa un impuls i distinció al treball que es porta a terme en matèria esportiva a la ciutat.

9 de maig de 2024


Avui, la Junta de Govern Local de l’Ajuntament d’Olot ha aprovat les bases d’Olot, com a candidata per ser Ciutat Europea de l’Esport 2026. Es tracta dels primers passos per assolir aquesta candidatura, una distinció que s’atorga anualment i que permetrà que la ciutat pugui acollir i organitzar un ampli programa d’esdeveniments esportius així com teixir aliances amb altres municipis europeus membres de l’Associació de Capitals i Ciutats Europees de l’Esport (Aces Europe), entre d’altres.

De moment, amb l’aprovació d’aquest dijous 9 de maig, l’Àrea d’Esports inicia els tràmits per assolir aquest reconeixement que, anualment, s’entrega a dos municipis. “Es tracta d’un camí que volem construir conjuntament amb tota la ciutadania i el teixit esportiu de la ciutat; és una aposta per l’esport entès com una eina per a l’educació en valors, la cohesió social i com a mitjà per promoure un estil de vida i hàbits saludables”, ha detallat el regidor d’Esports, Aniol Sellabona.

En aquest sentit, aquesta candidatura també suposa un pas més en el projecte esportiu que des del Consistori s’ha impulsat els darrers anys per potenciar Olot com a ciutat esportiva; posant en relleu la tasca i el gran teixit esportiu del territori. Fins ara, la ciutat ha estat seu de grans esdeveniments com el Campionat de Catalunya de Seleccions Territorials de voleibol el passat mes de març, la SuperCopa d’Espanya d’hoquei patins, la final de la Copa Catalunya de Futbol i el partit de pretemporada d’equips ACB de bàsquet, entre molts altres. A més, des de fa 10 anys col·labora amb l’Oxfam Intermón Trailwalker i properament acollirà el campionat europeu de seleccions d’hoquei sub17 (femení i masculí) que portarà 14 equips nacionals.

Paral·lelament, aquest 2024 la ciutat ja ha estat reconeguda pel Comitè Olímpic Espanyol i per la Real Federación Española de Patinaje per l’organització de l’Europeu Femení d’Hoquei Patins.

ACES Europe és una associació sense ànim de lucre amb seu a Brussel·les que des del 1999 cerca la promoció de l’esport a tota la ciutadania de la Unió Europea, especialment entre els col·lectius més desafavorits. El seu objectiu principal és promoure i incrementar el suport al món de l’esport, especialment com a eina de cohesió social i de millora de la salut i qualitat de vida de la ciutadania.

Cada any l’entitat s’encarrega d’assignar els reconeixements de Capital Mundial, Capital Europea, Regió Ciutat, illa, Comunitat i Ciutat de l’Esport; unes distincions que suposen un reconeixement internacional, defensa del treball i llegat així com una millora de les polítiques esportives locals, impacte mediàtic, xarxa esportiva activa així com la possibilitat d’obtenir subvencions de la Unió Europea per a la potenciació de l’esport.

 

Més de 50 espais de pràctica esportiva

Olot disposa de 53 espais de pràctica esportiva, 40 en instal·lacions esportives municipals i 13 en centres educatius públics. Pel que fa a les entitats esportives, actualment a la ciutat n’hi ha 32, gran part de les quals tenen més de 40 anys. La Unió Esportiva Olot és una de les més longeves amb més de 100 anys d’història, seguida del Club Escacs Olot i Club Tennis Olot.

 

 

  • Candidatura_Esports_1_
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat