Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Taller de cuina amb Martina Puigvert per la Setmana dels Mercats a Olot

L’acció forma part d’una campanya que impulsa el Mercat d’Olot amb l’objectiu de fomentar la venda de productes locals, demostrar els preus econòmics que es poden trobar al mercat i posar de manifest que s’adapten les quantitats i productes a les necessitats de cada persona.

17 de maig de 2024


Olot se suma un any més a la Setmana Internacional dels Mercats que se celebra del 17 de maig al 2 de juny arreu de Catalunya. El Mercat d’Olot s’ha adherit un any més a aquesta acció amb una campanya promocional i taller de cuina de la mà de la reconeguda xef Martina Puigvert de Les Cols.

Enguany, la Setmana dels Mercats té com a objectiu potenciar els productes locals de quilòmetre zero -saludables, de qualitat i elaborats de forma responsable i sostenible-, així com promoure la relació directa entre els paradistes i els clients, mostrar com s’adapten a les quantitats i productes que necessita cada persona i, sobretot, ressaltar que comprar al mercat és sinònim de preus competitius.

La compra de proximitat als mercats locals és una compra responsable, de producte fresc i de petits productors que ofereixen cada dia el millor en benefici de la salut de les persones. Per commemorar aquesta jornada, des del Mercat d’Olot s’ha previst un conjunt d’activitats. En primer lloc, aquest divendres 17 de maig a les 11 h s'ha portat a terme a l’Aula Tast del Mercat d’Olot el taller de cuina ‘Del Mercat a la taula’ a càrrec de la reconeguda xef i cap de cuina de Les Cols, Martina Puigvert, recentment guardonada amb el premi ‘Jove Xef 2024’ de la Guia Michelin.

La cuinera garrotxina s'ha encarregat de mostrar davant unes 20 persones diversos plats aptes per a totes les butxaques. Alhora, a través de la seva sessió, els assistents podran gaudir i aprendre com preparar diversos productes frescos del mercat. 

Paral·lelament, aquests dies podreu trobar al compte d’Instagram del Mercat d’Olot, diversos vídeos realitzats a través de la influencer olotina Anna Aumatell que mostren – amb un toc d’humor - els beneficis que suposa la compra al mercat així com receptes econòmiques, saludables i de qualitat basades en productes del mercat de la ciutat. A més, també se sortejaran productes i els participants es poden emportar premis si endevinen el preu just.

La iniciativa d’aquests dies s’emmarca en la nova edició de la Setmana Internacional dels Mercats, a través de la campanya “El mercat per a totes les butxaques”, que es porta a terme del 17 de maig al 2 de juny. És una proposta organitzada per la Xarxa de Mercats Sedentaris de Girona (XMSG) i la Diputació de Girona que busca promocionar els aliments de proximitat i els mercats de les ciutats com a llocs de dinamització, comerç i vida. La voluntat és involucrar el nombre d’actors més gran possible per posar en marxa accions que donin a conèixer el dinamisme d’aquests espais, que els consumidors en parlin i que tingui un impacte positiu en la promoció dels productes locals.

La campanya internacional Love Your Local Market (“‘Estima el teu mercat”) forma part d’un projecte conjunt que va començar l’any 2014 amb la finalitat de donar rellevància als mercats com a espais de modernitat, d’intercanvi i amb una oferta de qualitat. Actualment, 8 municipis gironins -a més d’Olot- se sumen a la proposta que són: Girona, Palafrugell, Palamós, Portbou, Roses, Salt i Sant Feliu de Guíxols.

 

 

  • Mercat_4_
  • Mercat_8_
  • Mercat_9_
  • MercatOlot

    + 4

  • Posters_1_
  • Posters_2_
  • Mercat_2_
  • Mercat_10_
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat