Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

El barri de Sant Miquel construeix un jardí terapèutic

Situat al costat del casal del barri, s’ha inaugurat aquest cap de setmana coincidint amb la festa de primavera. Tothom pot participar de les dues trobades setmanals que s’organitzen per acabar de posar al dia aquest nou espai, que s’ha batejat amb el nom de L’espiralet de Sant Miquel.

20 de maig de 2024


Aquest dissabte 18 de maig, en el marc de la festa de primavera, s’ha presentat i inaugurat un nou espai al barri de Sant Miquel. Un grup de veïns i entitats han ideat conjuntament un projecte per crear un jardí terapèutic comunitari. L’Associació veïnal, les cosidores, el menjador social, la fundació CEPAIM, tècniques del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i veïns i veïnes a títol individual han dissenyat i iniciat les primeres fases per poder fer realitat la construcció d’aquest nou espai. 


Aquest espai, un petit terreny al costat del casal de barri que fins fa poc estava en desús, pretén ser un punt de trobada, on persones de totes les edats puguin gaudir de la natura, relaxar-se i conèixer-se entre elles, creant així espais de relació i trobada veïnal. L’objectiu d’aquest nou espai és fomentar la salut i el benestar a través del contacte amb la natura i la realització d'activitats terapèutiques i comunitàries.

 

Per poder fer realitat el projecte veïns i entitats s’han organitzat en grups de treball i dividit les tasques. Fins que el projecte estigui finalitzat es trobaran dos matins a la setmana per repintar el mural, acabar de fer la tanca, plantar les flors... fins a acabar de dissenyar tot l’espai.


El jardí terapèutic estarà obert a tothom i s’ha batejat amb el nom: L’espiralet de Sant Miquel, un nom que han escollit de manera participativa totes les persones que s’han implicat en la creació d’aquest espai.

 

L'espiralet de Sant Miquel és un exemple de com la participació ciutadana pot contribuir a la creació d'espais públics de qualitat a la ciutat.

  • IMG-20240518-WA0010
  • IMG-20240518-WA0022
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat