Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Ple del Consell dels Infants d’Olot

Jocs, cinema, música pels carrers, concurs de cançons o murals per la ciutat són algunes de les 16 propostes que el Consell dels Infants ha fet avui al ple de l’Ajuntament d’Olot.

23 de maig de 2024


Aquest dijous 23 de maig s’ha portat a terme una nova edició del Ple del Consell dels Infants d’Olot. Un total de 24 alumnes de cinquè de primària dels centres educatius de la ciutat – representants del Consell dels Infants – han estat els encarregats de presentar les propostes sorgides del treball fet a les aules. Durant aquest curs, l’alumnat ha ideat propostes consensuades i pensades en clau de comunitat amb la voluntat de millorar la ciutat i la vida de la ciutadania a través de l’ús del català.

En total, hi han participat 13 grups – cosa que suposa un total de 371 alumnes –. Cada grup ha fet 3 sessions de treball a l’aula, a més de 6 trobades dels representants dels diferents centres. En la primera fase de pluja d’idees van sorgir més de 60 propostes que, al llarg del treball realitzat, s’han aglutinat en 16 accions consensuades entre tot l’alumnat. Agrupades en 4 blocs, totes elles tenen com a objectiu comú potenciar l’ús del català en els entorns de vida quotidiana dels nens i les nenes per esdevenir un element d’inclusió i formació entre la ciutadania:

 

JOCS: 

- Gimcana per la ciutat d'Olot

- Jocs tradicionals als parcs (amb llista d'idees) 

- Endevinalles pels carrers de la ciutat

- Aplicació/QR amb un joc de frases fetes o de paraules 

 

CULTURA: 

- Gaudir d'una sessió de cinema català un cop l'any amb l'escola

- Minibiblioteques de llibres en català als parcs

- Concurs de cançons catalanes (durant alguna festa de la ciutat)

- Música catalana pels carrers de la ciutat

- Cinema a la fresca en català

 

DECORACIÓ:

- Murals amb frases motivadores/boniques per la ciutat

- Paraules motivadores al terra de les pistes esportives

- Frases fetes al terra de la ciutat

 

ALTRES: 

- Jornada/festa del català (per escoles)

- Cartells de correctors de la llengua catalana pels carrers

- Estovalles pels restaurants amb jocs per aprendre o gaudir de la llengua catalana

- Documental / espectacle dut a terme per les escoles 

 

Els nens i nenes han presentat aquest dijous les propostes davant dels regidors de la Corporació, al Saló de Sessions de l’Ajuntament d’Olot. Els representants polítics han valorat molt positivament la feina realitzada; destacant l’esforç, originalitat i creativitat de les propostes i s’han compromès a estudiar totes les propostes i donar-hi resposta de cara als propers mesos exposant i detallant totes les propostes des de les aules dels diversos centres educatius participants.

Aquest Ple, considerat com un Ple oficial de la ciutat, suposa un aprenentatge de participació per a l’alumnat, ja que els permet viure en primera persona l’exercici de la participació democràtica i, al mateix temps, conèixer de primera mà el màxim òrgan de decisió de l’Ajuntament d’Olot.

Un any més, el plenari s’ha pogut seguir des del Saló de Sessions i de forma telemàtica, ja que s’ha emès en directe a través del canal de Youtube de l’Ajuntament d’Olot i també s’ha retransmès a les aules dels centres participants. El vídeo del Ple dels Infants quedarà penjat i es podrà consultar al canal de Youtube de l’Ajuntament d’Olot, al canal de Vimeo d’Olot i dins de la secció Sessions Municipals del web de l’Ajuntament d’Olot.

 

 

Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat