Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Olot impulsa noves mesures per sensibilitzar la població de les conseqüències del tabac

L’Ajuntament d’Olot senyalitza les instal·lacions esportives municipals com a espais lliures de fum. La mesura forma part de les actuacions impulsades pel Consistori dins del projecte que va iniciar l’any 2020 en els centres educatius de la ciutat. Aquesta tarda un total de 6 clubs han signat el manifest que forma part de la campanya ‘Entorn sense fum’.  

28 de maig de 2024


L’Ajuntament d’Olot va aprovar -per acord de Ple del mes d’agost de 2020- el Projecte “Entorn Sense Fum” amb l’objectiu de prevenir l’inici del consum de tabac i productes del tabac en la població infantil i jove a la ciutat d’Olot i protegir-los de l’exposició al fum ambiental de tabac, evitant que en el seu entorn habitual hi hagi persones fumant.

En els últims anys, des del Consistori s’han instal·lat senyalitzacions i realitzat accions i actuacions informatives a tots els centres educatius de la ciutat. D’aquesta manera, llars d’infants, centres educatius de primària i centres de secundària de la ciutat compten amb cartells a les diferents entrades i sortides i senyalitzacions al terra dels accessos amb indicacions i recordatoris per evitar el consum de tabac a les zona.

Aquest any 2024, la campanya s’ha centrat en els equipaments esportius, uns espais que concentren molta afluència de persones, bona part dels quals infants i joves a més de les seves famílies. Amb la voluntat de continuar sensibilitzant la població i prenent les mesures oportunes per tal d’evitar el consum de tabac, des de l’Ajuntament d’Olot s’ha senyalitzat les instal·lacions esportives següents:

 • Pavellons del Parc Esportiu Pla de Llacs
 • Parc Atlètic Tossols
 • Camp de futbol del Morrot
 • Camp de futbol del Pic del Bac
 • Camp de futbol Sant Roc
 • Estadi Municipal d’Olot
 • Piscina municipal

Conscient de la importància de tirar endavant les actuacions de forma conjunta amb els usuaris de les instal·lacions, l’Ajuntament ha proposat la signatura d’un manifest “Entorn sense fum”. El document es fixa en la importància de la feina que fan “els educadors i educadores, entrenadors i entrenadores, professionals que treballem als equipaments esportius i les famílies, som models a imitar pels infants i joves, i volem ser un model saludable”. El Club Bàsquet Olot, la Unió Esportiva Olot, el Club de Futbol Sant Pere Màrtir, el Club Hoquei Olot, el Club Tennis Taula Olot i el Club Patinatge Olot són els equips que aquesta tarda han signat el document de compromís.

En aquest sentit, els acords del document que s’ha presentat aquest dimarts 28 de maig al pavelló d’esports d’Olot, són els següents:

 1. Perquè volem fer de l’entorn esportiu un entorn saludable.
 2. Perquè volem protegir els infants i joves del fum del tabac.
 3. Perquè els educadors i educadores, entrenadors i entrenadores, professionals que treballem als equipaments esportius i les famílies som un model per als infants.
 4. Perquè educar per a la salut forma part de l’educació dels nostres fills i filles.
 5. Perquè els clubs esportius constitueixen un dels principals agents educatius de la ciutat.
 6. Perquè els clubs esportius eduquen en continguts però també amb l’entorn, el clima i les actituds.
 7. Perquè quan fem esport fem salut.
 8. Perquè la combinació d’esforç físic i tabac posa en perill la salut.
 9. Perquè l’esport ajuda a portar una vida activa i dona benestar físic i mental.
 10. Perquè una vida saludable és una vida sense tabac.
 11. Perquè la família hi juga un paper important.

Vetllem tots plegats i totes plegades perquè les entrades dels espais esportius siguin entorns lliures de fum.

La signatura del manifest s’emmarca en la Setmana Sense Fum, que té lloc del 25 al 31 de maig, al voltant del Dia Mundial Sense Tabac (31 de maig). L’objectiu d’aquesta commemoració és el de sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se, abandonar el consum de tabac i poder gaudir d’un ambient lliure de fum i de residus del tabac. La Setmana Sense Fum és una de les eines amb què cada any es fa realitat el compromís per promoure conductes saludables, tant per a infants i adolescents, com per a persones adultes. El lema d’aquesta edició és “Zero emissions també als teus pulmons”. 

 

 

 • F_3_
 • F_5_
 • F_7_
 • F_1_
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat