Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

En marxa la millora de les instal·lacions, camins i entorn del Parc Nou d’Olot

L’actuació s’engloba en els Fons Next Generation EU i permetrà restaurar camins, la porta principal d’accés i actuar en l’arbrat i vegetació d’aquest espai històric i emblemàtic d’Olot.

28 de maig de 2024


En marxa els treballs de millora de l’ús públic del Parc Nou d’Olot, un dels espais més emblemàtics de la ciutat; tant pel seu valor històric com biològic, paisatgístic així com pel seu gran ús i valor social.

Després de la retirada de diverses branques d’un dels arbres situats al camí a tocar de la Torre Castanys; ara ja s’està treballant en l’adequació dels camins d’aquest espai que compta amb la Roureda Monumental o la col·lecció de vegetació autòctona de la Garrotxa.

En concret, s’està canviant i restaurant el paviment afectat per les arrels dels arbres que sobresurten, així com es renovarà el mobiliari i les instal·lacions en el camí d’accés a la Torre Castanys des de l’Avinguda Santa Coloma.

Els treballs que es porten a terme permetran instal·lar nova lluminària als fanals del parc col·locant leds que generen menys consum i menor afectació, reduint així la contaminació lumínica. Pel que fa a una part de les lluminàries més antigues, es conservaran les existents atès el seu alt valor històric, però es repintaran i s’adequaran. També s’instal·larà un sistema de reg de degoteig, es col·locaran 4 bancs nous i 5 noves papereres al camí d’accés a la Torre Castanys des de l’avinguda Santa Coloma i,  un cop finalitzada l’actuació, es comptarà amb una porta d’accés restaurada i part de la tanca perimetral renovada.

Pel que fa a la vegetació, properament retiraran els arbusts morts (principalment boixos) i plantaran nova vegetació en substitució. A més, també es col·locaran marcs de protecció del bosc – uns límits metàl·lics d’acer amb forats per al pas de les plantes enfiladisses – que permetran delimitar la zona d’accés per a la ciutadania i protegir la zona boscosa.

Aquestes actuacions segueixen les indicacions de l’Informe sobre l’arbrat de la ciutat ‘Doctor Arbol 2022 | Informe de l’estat fisiològic i mecànica i valoració del risc de l’arbreda monumental i de l’arbrat del Parc Nou d’Olot’ i està inclosa dins del projecte “La Garrotxa soft & smart county. Destinació turística sostenible i intel·ligent” impulsat pel Consell Comarcal de la Garrotxa en col·laboració amb vuit Ajuntaments i cofinançat a través dels Fons Next Generation EU, dins del programa de Plans de Sostenibilitat Turística en Destinacions (PSTD).

L’objectiu del programa és impulsar la transformació de les destinacions turístiques cap a la sostenibilitat i suposa la inversió de 151.489 euros.

 

 

  • F_1_
  • F_5_
  • F_4_
  • Parc_1_
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat