Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Nzuri Daima impulsa la campanya ‘Contra les Cordes’ en defensa de l’educació al Sudan del Sud

L’ONG també ha previst una conferència col·loqui sobre la situació actual que viu aquest país africà. L’acte tindrà lloc aquest dimecres 5 de juny a les 18.30 h a Can Monsà.

3 de juny de 2024


La conferència tractarà sobre la situació actual al Sudan del Sud i, alhora, presentarà la tasca humanitària que la fundació garrotxina està realitzant en aquesta regió. L’objectiu és compartir amb la ciutadania la seva experiència i els reptes que afronten en el seu treball quotidià per a la construcció d’un futur millor per a la població d’aquest país. La conferència-col·loqui serà aquest dimecres 5 de juny a les 18:30 h a l’edifici de Can Monsà, situat al carrer Fontanella, 3.

L’acte comptarà amb la intervenció d'Albert Planas (Xart), professor i Doctor en Història i Memòria, membre del PEHOC, que oferirà una perspectiva històrica sobre el conflicte al Sudan del Sud i les seves conseqüències. A més, la trobada comptarà amb un espai per a la reflexió i el debat amb testimonis directes de ciutadans i ciutadanes d’Olot que van viure la guerra i la postguerra.

 

Campanya Solidària ‘Contra les Cordes’

Paral·lelament a la conferència, la Fundació Nzuri Daima fa extensiva a Olot i la Garrotxa la seva  campanya solidària ‘Contra les cordes’. Aquesta iniciativa té com a objectiu recaptar fons per a finançar un any complet d'incentius salarials per a tots els professors de les 50 escoles del districte de Yei, situat al Sudan del Sud. D'aquesta manera, es vol garantir l'educació gratuïta i un àpat diari a tots els nens i nenes d’aquest districte i prevenir així els suïcidis infantils per desesperació i fam que s’estan registrant en aquesta zona.

Actualment, al Sudan del Sud es viu una situació alarmant on les xifres de suïcidi infantil per desesperació i fam arriben al 33% en menors de 12 anys. En aquest sentit, el 90% dels infants ho consideren com a una opció a curt termini. Per sensibilitzar sobre aquesta situació i poder-hi donar resposta, la fundació ha impulsat la venda de cordons solidaris. Aquests cordons per a sabates estan dissenyats en espiral i no necessiten ser lligats. El seu disseny els converteix en accessoris originals i útils que es poden convertir en braçalets, clauers o fins i tot en suports per a ulleres; fent-los una opció versàtil per a tothom.

La voluntat és que aquests cordons esdevinguin no només siguin un complement de moda, sinó un símbol de solidaritat amb la població del Sudan del Sud. Per això, des de l’entitat, fan una crida a la solidaritat ciutadana i del teixit comercial. D’aquesta manera, proposen a tots els establiments de la Garrotxa que puguin adquirir paquets de 10 parells de cordons solidaris per oferir als seus establiments. Avui dia, ja hi ha una vintena de comerços que s’han adherit i ofereixen aquest producte solidari. A més, també es pot trobar a l’Oficina de Turisme d’Olot, Can Trincheria i a la Plaça Mercat d’Olot.

 

| Per a més informació sobre la campanya i la Fundació, podeu visitar la pàgina web.

| Per a qualsevol consulta us podeu posar en contacte amb la Fundació Nzuri Daima al correu electrònic info@nzuri-daima.org o a través del telèfon 680 39 16 06.

 

 

Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat