Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Figa Flawas, Mama Dousha, Triquell, les Pinpilinpussies i Alidé Sans a les Festes del Tura

Festes del Tura

La banda sonora d’una generació i revolució musical del moment engegaran una nova edició de les Festes del Tura que també comptarà amb figures musicals que despunten en el panorama català. Fins al 7 de juny de 2024 totes les persones interessades poden presentar-se al concurs per al disseny de festes així com sol·licitar la gestió d’una de les barraques de la Festa Major.

6 de juny de 2024


Són la revolució musical del moment. Amics des de la infància de Valls, en Xavier Cartanyà i en Pep Velasco, estan fent història arreu i seran un dels grups principals d’aquestes Festes del Tura. És més, ells seran els encarregats d’estrenar la programació musical de l’escenari principal de la Festa Major d’Olot el proper divendres 6 de setembre de 2024.

Amb els seus ritmes urbans fets de reggaeton, trap, pop, urban, disco, rumba i drill i amb un so ben fresc; ‘Mussegu’; ‘Aurora’; ‘4 kissus’; ‘Xtraterrestres (na de na) o ‘Toca’ amenitzaran una nit repleta d’activitat, energia i bon ritme que arrencarà amb l’Orquestra Di-Versiones. La previsió és que aquests hits i molts més del seu segon àlbum ‘La Calçotada’ puguin fer ballar i gaudir al públic assistent al Firal d’Olot en la primera nit de les Festes del Tura.

Per altra banda, el ritme del ‘Rikiti’ i ‘Que Chévere’ s’encarregaran de posar punt i final a la programació musical de l’escenari principal del Firal en la darrera nit de Festes del Tura. El reconegut productor, cantant, músic i locutor de ràdio en català vingut de Barcelona mostrarà què és el fenomen Mama Dousha i qui és Bruno de Fabrizzis. Amb arrels argentines i italianes, els seus temes han encapçalat el rànquing de les cançons en català més punxades a la ràdio així com de les més buscades a Catalunya a la plataforma Shazam.

Acompanyat de Scotty DK - un dels joves productors de l’escena urbana -; de l’artista Gigi Ros i de Marta Urdiales a la bateria; faran sonar algunes de les darreres cançons que es troben a ‘Segur que m’equivoco’; una mescla de música electrònica, cançó d’autor i pop urbà així com del seu recent EP que va sortir a la llum el passat 24 de maig. Mama Dousha arribarà a Olot el dilluns 9 de setembre enmig de la seva gira que compta amb 30 actuacions, entre les quals destaquen el Cabró Rock, Strenes, Vida Festival o el Share Festival.

Un dia abans, el diumenge 8 de setembre al Firal d’Olot, serà el torn de Francesc Fuentes i Triquell, més conegut artísticament com a Triquell que repassarà els seus primers senzills com a solista i els dos discs que ha tret al mercat després del seu pas pel concurs de talents musicals Eufòria.

D’altra banda, pel que fa a nous grups emergents que despunten, la cantant occitana Alidé Sans i les Pinpilinpussies són dues de les bandes que també es podran escoltar en aquesta edició de Festes. La Plaça Major serà l’escenari que acollirà les músiques reivindicatives de l’activista i cantant Alidé Sans el dissabte 7 passada la mitjanit.

Nascuda a Viella, des dels quinze anys recorre el món acompanyada pel seu acordió i guitarra difonent la seva música plena de personalitat i que és una barreja d’estils com el reggae, el soul o la rumba. Creadora completa; s’encarrega de composar, escriure i cantar totes les seves cançons; això sí, sempre en aranès. En el seu darrer treball ‘Arraïtz’ Alidé es presenta acompanyada amb banda a l’escenari i amb Iago Pico a la producció.

La cantant aranesa ha actualitzat 8 cançons occitanes de tradició oral expressades a través de les eines i codis de la producció musical del segle XXI. Els principals ingredients són la llengua i la cultura popular occitana, el medi rural de muntanya, cançons ballables i festives i la perspectiva de gènere.

D’altra banda, les Pinpilinpussies també s’encarregaran de fer ballar la Plaça Campdenmàs el dissabte 7 de setembre amb el seu garatge-pop i punk. Després de tocar al MIL de Lisboa, Sound Isidro, Let’s Festival, Inverfest i un munt més, l’Ane i la Raquel sonaran de valent amb la seva barreja de cruesa i valentia, barrejant català, castellà i euskera. Tres llengües per acompanyar unes cançons pensades especialment per sonar en directe, amb ràbia, amb duresa i amb lletres reivindicatives.

“Es tracta de quatre grups que, cada un en el seu àmbit, no passen desapercebuts i és per això mateix que els hem volgut desvetllar gradualment per donar-los la notorietat que es mereixen” ha detallat el regidor de Festes de l’Ajuntament d’Olot, Agustí Arbós.

 

Cinc dies de festa

Les Festes del Tura d’enguany es portaran a terme del 6 al 10 de setembre. Coincideix que el dia 9 i 10 són els festius locals. Per a tothom que vulgui participar d’aquesta festivitat, fins demà, divendres 7 de juny està obert el període per presentar la proposta de disseny del cartell de Festes del Tura 2024.

Les propostes es poden presentar fins aquest 7 de juny a les 14 h a l’Àrea de Cultura i Educació de l’Ajuntament d’Olot situada al segon pis de l’Hospici. També es pot fer per correu electrònic a festes@olot.cat, comprimit en un wetransfer. Podeu trobar tota la informació aquí.

A part, demà també expira el termini per presentar la proposta per a gestionar una de les barraques de Festes del Tura. Podeu consultar tota la informació a través de les bases publicades que inclouen tots els detalls. Per a més informació, es pot trobar tota la informació actualitzada de Festes del Tura a la secció específica del web de l’Ajuntament d’Olot així com a les xarxes socials de la Festes del Tura.

 

 

  • FdT_3_
  • FdT_1_
  • FdT_2_
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat