Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

El Servei de Català d’Olot-la Garrotxa ofereix dos cursos de nivell bàsic per a aquest estiu

El Servei de Català d’Olot-la Garrotxa ha ofert 24 cursos en el primer semestre d’aquest curs. Des del gener hi ha hagut 478 inscripcions que, de forma presencial, han après català durant aquests últims sis mesos. Si a aquests s’hi afegeix l’oferta de cursos en línia, un total de 498 persones han assistit a la formació del Servei de Català. 

12 de juny de 2024


De cara a aquest estiu, el Servei de Català ofereix dos cursos de nivell bàsic 1. Es tracta d’una formació intensiva que tindrà lloc de l’1 al 29 de juliol i que ajudarà a donar resposta a la petició de cursos de català. Van dirigits a persones que acaben d’arribar i que parlen alguna altra llengua romànica. Qui vulgui fer aquest curs cal que s’adreci al Servei de Català.

El nivell d’inscripcions segueix la mateixa tònica que el curs anterior, any en què es va arribar al màxim d’alumnes, xifra que lliga amb l’augment d’arribades a la ciutat després de la pandèmia. Les properes inscripcions als cursos seran el mes de setembre.

 

cat.png

 

 

 

Aquestes dades demostren l’interès i la necessitat per aprendre de català, així com també la resposta des de les diverses institucions per fer de la llengua un eix cabdal en el procés d’acollida. El perfil d’alumnat és una mica més jove, amb un pic d’alumnes de 26 a 35 anys. La majoria  d’alumnes venen al Servei de Català  de forma immediata tan bon punt arriben a Olot per informar-se.

Altres iniciatives impulsades pel Servei de Català:

 

  • Voluntariat per la llengua

77 parelles lingüístiques durant el 2023: 145 participants.

Inici del Voluntariat per la llengua en l’àmbit de la Salut.

Celebració dels 20 anys del Voluntariat per la llengua a la Garrotxa. Més de 1.160 parelles a la Garrotxa en tot aquest període.

 

  • Campanya 21 dies

Desplegament de la campanya per reflexionar sobre el canvi de llengua a cinc municipis de la comarca: Olot, Sant Esteve d’en Bas, Sant Feliu de Pallerols, Riudaura i Besalú.

 

  • Dinamització de l’alumnat

Activitats diverses al llarg del curs per promoure l’ús del català i el coneixement de l’entorn: un taller sobre diversitat lingüística, el mural de les llengües, el Club de lectura fàcil a la Biblioteca Marià Vayreda, el Dia Mundial de la Poesia a Ràdio La Vall, visites a la Biblioteca i al Museu i ruta per l’eixample Malagrida, el Cicle de Cinema Infantil en català (CINC) als Cinemes Olot.

 

  • Sessions de sensibilització

Xerrada de Carme Junyent, dins el cicle “Reptes del segle XXI” del PEHOC.

Sessions de sensibilització a l’administració i a l’Hospital d’Olot per mantenir el català en l’atenció al públic.

 

 

 

 

  • Català_1_
  • Català_2_
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat