Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

La Formació Professional, distingida amb la Medalla de la Ciutat d’Olot

L’Ajuntament d’Olot acorda la concessió de la màxima distinció de la ciutat als centres educatius que van impulsar i imparteixen Formació Professional a Olot. Coincidint amb el 50è aniversari de l’inici d’aquests estudis a Olot, el Consistori comença aquest dijous el procés per a l’acte d’entrega de la Medalla de la Ciutat de cara a aquesta tardor.

14 de juny de 2024


Per haver acompanyat en els estudis a milers d’alumnes oferint-los oportunitats personals i professionals, per engegar un model pioner de pràctiques a les empreses, per haver prestigiat la formació professional en els darrers 50 anys i per la seva contribució al dinamisme econòmic de la ciutat i la comarca; potenciant l’educació, generant riquesa i competitivitat al territori. Aquests són els principals motius pels quals des de l’Ajuntament d’Olot s’ha iniciat el procés per a la concessió de la Medalla de la Ciutat als 10 centres educatius que van impulsar i ofereixen estudis de formació professional des del 1974, any en què es van implantar a la ciutat i fins a l‘actualitat.

La Medalla de la Ciutat d’Olot a la FP s’entregarà a l’INS La Garrotxa, l’INS Bosc de la Coma, INS Montsacopa, l’Escola Pia d’Olot, l’Escola Superior d’Art i Disseny d’Olot, el Pla de Transició al Treball, l’Aula Format d’Olot, la Fundació KREAS, l’Escola de Noves Oportunitats NOIMA i Integra.

L’Ajuntament d’Olot inicia aquest dijous 13 de juny el procés per a la concessió de la Medalla de la Ciutat a la Formació Professional mitjançant un Decret d’Alcaldia del qual es donarà compte en el Ple del dijous 20 de juny. Posteriorment, es començarà la recollida de suports.

L’entrega de la 21a Medalla de la Ciutat d’Olot està previst que porti a terme aquesta tardor. Fins avui dia, 14 persones a títol individual i 6 entitats i associacions han rebut la Medalla de la Ciutat d’Olot.

L’última ha estat aquest mateix any, el passat 9 de març, a Cristóbal Colón, fundador de La Fageda, en reconeixement de la seva trajectòria al capdavant d’aquest projecte social i empresarial d’atenció a les persones. Amb anterioritat, el 2017, Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta (RCR Arquitectes) – guardonats amb el reconegut Premi Pritzker – també van rebre aquest guardó per la seva trajectòria en el sector de l’arquitectura.
 
 
50 anys de Formació Professional

El mes d’octubre del 1974 van començar a impartir-se els estudis de formació professional a Olot i a la Garrotxa amb la creació de la Secció de Formació Professional de la Garrotxa, dependent de l’FP de Girona, que permetia especialitzar-se en electricitat i l’àmbit administratiu i que comptava amb 500 alumnes amb les delegacions de Banyoles, Blanes, Figueres i Palafrugell.

Durant el primer curs, l’IEM Montsacopa va acollir les classes que, a partir del 1975 i fins al 1978, van passar a impartir-se a l’antic taller de sants situat al carrer Pintor Galwey que el Consistori va adequar i condicionar. Al cap de poc temps, el 1977, es van iniciar les obres de l’edifici de formació professional de la Garrotxa que va obrir les portes el gener de 1979 amb Ramón Parés al capdavant com el primer director del centre de Formació Professional d’Olot.
Posteriorment, amb la voluntat de fer créixer el projecte, la comissió gestora formada per Tomàs Costa, Josep Barnera, Xevi Vergés i Concepció Ferrés, va agafar el relleu amb la voluntat d’implementar una gestió col·lectiva dels estudis que inclogués la participació de tots els professors i professores del claustre així com la distribució de responsabilitats.

D’aquesta manera, es va implantar la llavor de l’oferta d’estudis de formació professional que, durant els darrers 50 anys, han ofert els diferents centres educatius de la ciutat. Any rere any, professionals dels diversos sectors han contribuït a la qualitat, creixement i competitivitat d’aquestes formacions; un dels pilars fonamentals del dinamisme econòmic de la Garrotxa i que, alhora, ha estat generador d’oportunitats a milers de joves d’arreu de la comarca i d’altres ciutats de Catalunya.   
 

 

 

  • Medalla_2_
  • Medalla_3_
  • Medalla_1_
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat