Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Una agent de la Policia Municipal d'Olot es forma a Alemanya

L’agent ha participat en la Internacional Project Week 2024 de la Police University Rheinland-Pfalz, a Alemanya. La formació consta de part teòrica i pràctica vinculada amb entrenament en defensa, actuació, operativa i tir, entre altres.

14 de juny de 2024


Una agent de la Policia Municipal d'Olot ha estat seleccionada per participat d’una activitat formativa que ha tingut lloc a Alemanya. Del 13 al 17 de maig, l'agent ha format part de la International Project Week a la Police University Rheinland-Pfalz (la Policia de Renània-Palatinat) a Alemanya que ha aplegat efectius policials d'Alemanya, França, Luxemburg, Bèlgica, Suïssa, Estònia, Finlàndia, Bulgària i Romania.

Aquesta iniciativa forma part de la Rheinland-plalz Hochschule Der Polizei englobat en el TRIDENT Project, un projecte cofinançat per Eramus+ Programme de la Unió Europea, i que es gestiona a Catalunya a través de l'Institut de Seguretat Pública (ISPC). Actualment, l'ISPC manté un conveni de col·laboració amb l'escola de policia de Renània-Palatinat per a l'intercanvi formatiu, de coneixement i bones pràctiques.

La Policing o Project Week és una setmana centrada en la formació i l'intercanvi d'informació entre diversos cossos policials d'arreu d'Europa així com aprenentatge i compartició d'experiència pràctica. A més de formació; les jornades també han tractat millores de conducció, operativa i tir, així com entrenament en defensa i assalt, i dactiloscòpia. L’estada s'ha complementat amb visites a les comissaries i unitats tàctiques del cos policial de Hahn així com trobades conjuntes per aprofundir en els acords de col·laboració de les diverses policies europees així com la gestió de cada una.

A part de l'agent olotina, a través de l'ISPC hi ha participat una aspirant a Policia Municipal de Terrassa, una aspirant a Mossos d'Esquadra i un instructor del cos dels Mossos d'Esquadra. Avui dia, l'agent es troba finalitzant la seva formació policial a l'Escola de Policia de Catalunya i està previst que s’incorpori a la Policia Municipal d'Olot a partir aquest mes de setembre.

 

 

  • Policia_Formació_1
  • Policia_Formació_2
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat