Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Olot compra un edifici de l’Av. Sant Joan per consolidar-lo com a espai per serveis educatius

Des de l’any 2001, el Consistori havia destinat el número 20 de l’avinguda de Sant Joan de les Abadesses per a l’activitat del Pla de Transició al Treball (PTT), l’Escola Oficial d’Idiomes i l’Escola Municipal d’Expressió. Noima també ha fet ús de les instal·lacions, que també havien estat la seu de l’IME abans del seu trasllat a l’Hospici. Amb la compra de l’immoble, el Consistori fa un pas més en la seva voluntat de millorar les instal·lacions municipals i potenciar els serveis educatius a la ciutat.

 

19 de juny de 2024


El Ple de l'Ajuntament d'Olot d'aquest mes de juny porta a aprovació la compra de l’edifici situat al número 20 de l'avinguda de Sant Joan de les Abadesses. L’Ajuntament té previst adquirir les instal·lacions, que actualment acullen la seu del Pla de Transició al Treball, l'Escola Municipal d’Expressió i l’Escola Oficial d’Idiomes. L’Escola de Noves Oportunitats, Noima, també ha fet ús de les instal·lacions a l’espera que es posi en funcionament la seu de la Providència. Des de l’any 2001 i a través d’un lloguer, el Consistori ha donat ús a aquest immoble, que ara adquireix amb la voluntat de consolidar i potenciar els serveis educatius a la ciutat. Es tracta de l’antiga seu de l’Institut Municipal d’Educació que, amb la unió de les Àrees de Cultura i Educació, es van traslladar a l’Hospici.

Amb aquesta opció de compra l’Ajuntament passarà a ser titular d’aquest antic edifici industrial de 1.264 m² de superfície i 2.431 de superfície construïda. Des de fa 23 anys, el Consistori ha tingut en lloguer aquestes instal·lacions on s’hi ha ubicat la seu i aules de diferents institucions educatives: PTT, Escola Municipal d’Expressió, Escola Oficial d’Idiomes i més recentment Noima.

Des del Consistori s'ha pres la decisió d'adquirir aquest espai amb la voluntat de “poder-hi invertir i millorar les instal·lacions des d’on s’ofereixen serveis educatius de referència per a la ciutat” ha explicat el regidor de Cultura i Educació, Josep Quintana. Actualment l’edifici acull una mitjana de 750 alumnes, sumant l’alumnat dels serveis educatius que utilitzen les aules al llarg d’un curs a PTT, l’EME, EIO i Noima.  

La proposta de compra que es porta a aprovació al ple d’aquest dijous preveu l’adquisició de l’edifici per un import de 723.000 € que l’Ajuntament abonarà en els propers 4 anys. "Es tracta d'una inversió pensada per donar resposta a les necessitats dels serveis educatius. Suposa un estalvi a llarg termini per al Consistori apostant per locals propis i la consolidació de serveis clau per a la ciutat amb la voluntat de potenciar-los i millorar-los", assegura el regidor d'Hisenda, Agustí Arbós.

 

 

  • E_3_
  • E_1_
  • E_4_
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat