Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Pas endavant per a la construcció de la Piscina Municipal coberta d’Olot

El ple de l’Ajuntament d’Olot aprova inicialment el projecte de la nova Piscina Municipal coberta. Constarà de dues piscines -una de principal i una de complementària, que s’incorporaran a les que ja funcionen durant els mesos d’estiu. A la sessió d’aquest mes de juny també s’ha aprovat la compra d’edificis per un import de més de d’1 MEUR per a l’atenció a la gent gran, serveis educatius i al Nucli Antic.

 

20 de juny de 2024


Amb el lema Ciutat i Paisatge, la UTE Grau Casals Callís Moliner va guanyar ara fa un any el concurs d'idees per al projecte de construcció de la piscina municipal coberta d’Olot. El nou equipament, destinat a la pràctica esportiva, de benestar i salut, està previst que se situï al costat de les instal·lacions actuals, compti amb tres volums principals i permeti complementar les instal·lacions que es van inaugurar l'any 2002 promovent l'exercici físic i la salut entre la ciutadania.

Al plenari d'aquest dijous 20 s’ha aprovat inicialment el projecte de la piscina municipal coberta, amb els vots a favor de l’equip de govern de Junts i ERC, el suport del PSC; el vot en contra d’Activem i VOX i l’abstenció de la CUP. Preveu la construcció de tres volums amb una piscina gran (25x16,5m.), una piscina complementària (16,5x8,5m.), nous vestidors, magatzems i zona d'oficines. En total, constarà d'una superfície construïda de 3.306 m², 1.778 m² de planta baixa i 1.527 m² de planta soterrada en un únic edifici que ha de comunicar amb les instal·lacions actuals de l'avinguda Sant Jordi.

Les noves instal·lacions es basen en una arquitectura sostenible amb la voluntat d'aprofitar al màxim els factors ambientals prioritzant l'eficiència energètica i les energies renovables. Per això, el projecte preveu sistemes passius de control climàtic que permetin aprofitar al màxim la il·luminació natural per reduir la demanda energètica així com s'han ajustat les alçades dels diferents espais per graduar el consum energètic principalment a la sala de banys i els vestidors.

La fusta serà l’element constructiu principal d’aquest nou equipament que posa especial èmfasi a oferir el màxim confort i reduir al mínim la petjada ambiental. A més, les instal·lacions funcionaran amb energia sostenible a través de la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques que generaran una potència de 50 kW a la coberta de l'edifici, ampliable a 100 KW en un futur.

Tot l'enllumenat de la piscina serà de tipus led per minimitzar-ne el consum i maximitzar l'eficiència energètica. Un conjunt d'elements que, compaginats amb la ventilació natural creuada, els tendals de protecció solar, la instal·lació d'elements d'estalvi d'aigua com temporitzadors i la inclusió d'una caldera de biomassa permetran disposar d'un edifici al màxim de sostenible possible.

Després de l’aprovació inicial en el ple d’aquest mes de juny, s’obrirà el termini d’exposició pública que conduirà a l’aprovació definitiva del projecte. A continuació, es podran adjudicar els treballs que es preveu que tinguin una durada d’un any i mig. La previsió és que la piscina municipal coberta d’Olot entri en funcionament l’estiu de 2026.

 

Més d’un milió d’euros per la compra d’edificis per a l’atenció a la gent gran, serveis educatius i al Nucli Antic

En el Ple d’aquest dijous, l’Ajuntament Olot ha aprovat la compra de l’edifici del número 20 de l’avinguda Sant Joan per consolidar-lo com a espai per a serveis educatius. Amb els vots a favor de tots els equips municipals excepte PSC i VOX que hi ha votat en contra, el Consistori ha acordat l’adquisició de les instal·lacions, que actualment acullen la seu del Pla de Transició al Treball, l'Escola Municipal d’Expressió i l’Escola Oficial d’Idiomes. L’Escola de Noves Oportunitats, Noima, també ha fet ús de les instal·lacions a l’espera que es posi en funcionament la seu de la Providència. Es tracta de l’antiga seu de l’Institut Municipal d’Educació que, amb la unió de les Àrees de Cultura i Educació, es van traslladar a l’Hospici.

L’Ajuntament passarà a ser titular d’aquest antic edifici industrial de 1.264 m² de superfície i 2.431 de superfície construïda. La compra es realitzarà per un import de 723.000 € que el Consistori abonarà en els propers 4 anys. Actualment, una mitjana de 750 alumnes utilitzen aquest immoble, sumant l’alumnat dels serveis educatius que utilitzen les aules al llarg d’un curs a PTT, l’EME, EIO i Noima. 

Al Ple d’aquest de mes de juny també s’ha donat compte de la compra del local del costat de la Residència Montsacopa per un import de 140.000 €. Es tracta d’un espai de 252 m2 de planta baixa, que havia estat la seu de Caixa de Girona a Olot. Situat a la plaça dels Coloms, la seva compra permetrà millorar l’espai dedicat al centre de dia de la Residència Montsacopa, ampliant els espais actuals i creant més zones diferenciades en funció de les necessitats dels usuaris. També donarà la possibilitat d’ampliar en una vintena el nombre de places disponibles, que actualment són 55 i l’opció d’incorporar altres serveis d’atenció a les persones, com els serveis de valoració de la discapacitat i dependència.

A la sessió d’aquest mes també s’ha acordat la compra de tres locals, situats als números 39 i 40 del carrer dels Sastres. L’Ajuntament ha aprovat per unanimitat i per un import de 150.000 € l’adquisició d’aquests espais dins del projecte de regeneració del Nucli Antic.

 

Altres acords del Ple

En el Ple d’aquest mes de juny, s’ha aprovat el conveni urbanístic que permetrà, junt amb l’Incasòl, la construcció d’habitatge al sector de Sant Cristòfol amb els vots a favor de tots els grups municipals excepte el PSC que ha votat en contra. Paral·lelament, el plenari també ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups municipals excepte el PSC l’adquisició del parc local situat al carrer de Joaquim Vayreda 4 que es destinarà a zona verda al centre de la ciutat.

Al Plenari d’aquest dijous, s’ha donat compte del Decret d’Alcaldia pel qual s’inicien els tràmits per atorgar la Medalla de la Ciutat als centres educatius que van impulsar i ofereixen estudis de Formació Professional a la ciutat. S’obrirà el termini per recollir suports a aquesta iniciativa. L’acte d’entrega tindrà lloc aquesta propera tardor i el punt ha comptat amb el vot favorable de tots els grups municipals.

Una modificació de crèdit del Pressupost i la pròrroga de les zones blaves són altres qüestions que han format part del Ple, que també ha tingut a l’ordre del dia l’acord ratificat per tots els grups del Consistori per la reurbanització de Montolivet que s’ha acordat per unanimitat reorientar el procés presentat el passat mes de març i iniciar un nou procés participatiu liderat des de l’Associació de Veïnes i Veïns. D’altra banda, també s’ha donat resposta als representants de la Plataforma “Protegim el Montsacopa” que han formulat unes preguntes en relació amb el Pla Parcial del Morrot.

Finalment, el PSC ha presentat preguntes per escrit sobre les places de les Escoles Bressols Municipals, que ha respost el regidor de Cultura i Educació. Una moció del grup de VOX de “posicionamiento sobre actos del orgullo 2024” que ha estat rebutjada i l’aprovació d’una moció presentada pels grups municipals de Junts, ERC, CUP, PSC i Activem Olot per la formació en reanimació cardiopulmonar i l’ús de desfibril·ladors semiautomàtics per alumnes d’ESO han format part també de la sessió d’aquest mes de juny.   

Per consultar la sessió, cliqueu aquí 

 

  • Ple_1_
  • Ple_2_
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat