Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Renovació de l’ascensor de l’Hospici d’Olot

Els treballs formen part del projecte de millora d’accessibilitat que s’ha portat a terme a tres equipaments municipals, un programa inclòs dins dels Fons Next Generation EU.

2 de juliol de 2024


Des unes setmanes, l’Hospici d’Olot ja compta amb un nou ascensor. Aquest edifici de tres plantes, situat al centre d’Olot i construït a finals del segle XVIII, és la seu de diversos departaments i àrees de l’Ajuntament d’Olot com la de Cultura i Educació i també acull la seu i oficines de l’Observatori Paisatgístic d’Olot i del Museu Comarcal de la Garrotxa. Bé Cultural d’Interès Nacional des del 2020 també hostatja sales d’exposició i és la casa dels gegants d’Olot.

Els treballs que s’han dut a terme els darrers mesos han permès renovar l’ascensor d’aquest espai, eliminant barreres arquitectòniques i millorant la seguretat dels seus usuaris i usuàries. D’aquesta manera, el nou ascensor disposa d’una capacitat de càrrega de 800 kg – prop de 10 persones – i compta amb una doble porta d’accés a 90 graus que facilita l’accés i sortida sobretot a persones amb mobilitat reduïda o amb cadires de rodes.

Aquests treballs formen part del programa d’ajudes per a l’impuls i foment de l’accessibilitat als espais d’atenció a la ciutadania del Departament de Drets Socials de la Generalitat que també ha permès construir un lavabo adaptat a l’estadi municipal d’Olot així com uns altres serveis adaptats al local Proa 16. Les tres actuacions estan incloses dins del programa d’ajudes del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, finançat per la Unió Europea a través dels fons Next Generation que ha concedit una aportació de 50.000 €.

Pel que fa als treballs de l’ascensor, el subministrament i instal·lació ha suposat un cost de 49.120,0 €; 30.000 € dels quals s’han cobert amb l’ajut dels Fons Next Generation EU i, la resta, amb fons propis de l’Ajuntament d’Olot.

 

 

fons-llibres-redim-w698-h69.png

 

  • A_1_
  • A_3_
  • A_2_
  • A_4_
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat