Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

El vestit de la gegantessa d’Olot i l’ala de la ciutat, nous domassos de les Festes del Tura

Festes del Tura

Després de l’èxit assolit l’any passat, l’Ajuntament d’Olot i el setmanari La Comarca d’Olot reediten aquesta iniciativa ampliant la gamma de domassos amb un cinquè model inspirat en el vestit de la gegantessa d’Olot i, al mateix temps, una actualització de la bandera de la ciutat.

4 de juliol de 2024


Engalanar encara més les Festes. Amb aquest objectiu, el setmanari La Comarca d’Olot i l’Ajuntament d’Olot han decidit tirar endavant una ampliació dels domassos que l’any passat van vestir i onejar durant les Festes del Tura.

L’any passat, amb motiu de la Festa Major d’Olot del 2023, la revista va crear quatre models de domassos de la mà de l’artista i il·lustrador olotí Ferran Coves. Els models estaven inspirats en els vestits dels Gegants, Cabeçuts i Cavallets. Tots ells, d’un metre de llargada i seixanta centímetres d’amplada, eren de polièster i disposaven de vetes per poder-los penjar als balcons de les cases i pisos.

Els domassos es van poder adquirir a través de la compra del número extra del 24 d’agost del setmanari i també es podien trobar als diversos quioscos i espais de venda de la ciutat així com a l’Oficina de Turisme d’Olot. En total, dies abans de l’inici de les festes ja es van exhaurir els 4.000 domassos creats.

Ara, arran la gran expectació i acceptació que va tenir la iniciativa, el setmanari garrotxí torna a posar al mercat els quatre domassos del gegant, la gegantessa, els nans i els cavallets. Com en la primera ocasió, es tractarà d’una edició exclusiva, limitada a 200 unitats per a cada model i que inclou dos nous models.

Amb la voluntat d’introduir altres elements iconogràfics de la faràndula de la ciutat, l’il·lustrador Ferran Coves ha creat un cinquè model inspirat en el vestit de la gegantessa i que té el lila com a color predominant amb la voluntat de reivindicar unes festes sanes, respectuoses i lliures de violències. A part, també s’ha creat una actualització de la bandera d’Olot on es pot veure l’ala de la ciutat i que serà el model que inclourà ‘Tocats de l’ala’; el número especial de Festes del Tura que sortirà el proper dijous 29 d’agost per 7,5 €.

Qualsevol persona que estigui interessada també podrà adquirir algun dels quatre models del 2023 així com el domàs de la gegantessa d’enguany als punts de venda habituals del setmanari per 6 €. D’aquesta manera, es preveu arribar als 8.000 domassos repartits.

 

 

  • C_4_
  • C_1_
  • C_3_
  • C_2_
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat