Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

“Ignasi Buxó. Un escultor ben bé d’Olot”

Pintura > Exposicions
ignasi-buxo

Del 27 d'abril de 2024 al 4 d'agost de 2024


Descripció

Allunyant-se de la indústria de la imatgeria religiosa, Ignasi Buxó va ser un artista molt apreciat gràcies a peces tan emblemàtiques com els caps per guardar picadura de tabac, les bomboneres i tota mena de figures de caire popular i costumista, funcionals i, alhora, d’una gran qualitat artística.

La mostra vol homenatjar l’escultor local Ignasi Buxó (1869-1944) així com realçar la seva obra. Buxó va ser contemporani i amic d’olotins il·lustres com Miquel Blay, Celestí Devesa o Josep Clarà, i també es va iniciar en el món de la imatgeria religiosa fent els seus primers passos al taller El Arte Cristiano, però ben aviat va crear el seu propi taller i la seva marca personal.

Buxó destaca per crear unes peces que han esdevingut molt emblemàtiques. La seva versatilitat el va portar a fer una gran varietat de creacions, des de figures de pessebre, gerros, fonts de jardí o records d’Olot. Les seves figures més cèlebres es caracteritzen per tenir una doble funcionalitat: a més de l’artística, trobem que serveixen de bomboneres, tabaqueres, fruiteres, gerros per a flors… Així doncs, sap captar a la perfecció l’expressió amable, atractiva i de cada personatge, aconseguint una gran popularitat i fent un retrat magnífic de l’època de cada peça.

Amb una gran representació de les seves amables figures, aquesta mostra reivindica l’enorme obra d’Ignasi Buxó i dona valor a la seva importància a la història de l’art olotí.

Inauguració: dissabte 27 d’abril, 12 h

Llloc

Sala Oberta del Museu de la Garrotxa
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat