Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

“Contribucions de Catalunya al progrés social i polític d’Europa”

Pintura > Exposicions
expo-pati-hospici

Del 8 de febrer de 2024 al 1 d'abril de 2024


Descripció

En la mostra es recorren quatre moments clau de la història de Catalunya: el Consolat de Mar, institució pionera en la legislació marítima i mercantil; la creació del Sindicat Remença, primer sindicat agrari d’Europa; el Tribunal de Contrafaccions, un antecedent dels tribunals constitucionals moderns, i, finalment, la vaga de La Canadenca i les seves repercussions en la consecució de la jornada laboral de vuit hores.

El propòsit de l’exposició és mostrar que, tal com Europa ha influït a modelar la història de Catalunya, també Catalunya ha ajudat a configurar l’Europa que coneixem avui en dia a partir de moments històrics en què Catalunya ha liderat el progrés social i polític del continent europeu.

L’exposició compta amb la col·laboració de la Diputació de Girona i l’assessorament històric del catedràtic del Departament d’Història Moderna de la Universitat de Barcelona Àngel Casals; la professora i secretària acadèmica del Departament d’Arqueologia de la Universitat de Barcelona, Rosa Lluch; l’especialista en història medieval i vicepresident de l’Institut d’Estudis Catalans entre el 2005 i el 2009, Antoni Riera, i l’historiador del dret i professor de la Universitat Pompeu Fabra Josep Capdeferro.

La mostra es va exposar per primer cop al Parlament Europeu el setembre de l’any passat.

Organitza: Diputació de Girona i Ajuntament d’Olot

 

Llloc

Pati de l'Hospici

Preu

Entrada gratuïta
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat