Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

Centenari de Joaquim Soy Espuña, El Nardo

Pintura > Exposicions
nardo-arxiu

Del 1 de juliol de 2024 al 30 de setembre de 2024


Descripció

Fa cent anys, naixia Joaquim Soy Espuña (Olot, 1924-2021), un torero local de la dècada dels cinquanta del segle XX conegut amb el sobrenom taurí d’El Nardo d’Olot. Des de 1955, Soy va participar en vuit curses amb jònecs a Olot, Cardona i Sarrià de Ter i es va fer molt popular a la Garrotxa. L’any 1961 va acabar la seva curta carrera taurina, però va mantenir la vinculació amb el món dels toros com a assessor taurí, defensor dels accionistes de la Plaça de Braus d’Olot i membre de la Penya Taurina La Garrocha.

L’any 2022, la seva vídua, Maria Rosa Soler, va donar a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa (ACGAX) la documentació textual i les imatges aplegades pel torero sobre el món de la tauromàquia local. Ara, amb motiu de la commemoració del centenari del naixement de Joaquim Soy, l’Arxiu Comarcal ofereix una mostra rellevant d’aquest material, on destaquen fotografies, cartells i programes de mà que documenten les curses de braus a Olot al llarg del segle XX.

Organitza: Arxiu Comarcal de la Garrotxa

Llloc

Arxiu Comarcal de la Garrotxa

Preu

Entrada gratuïta
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat