Ajuntament d'Olot
Ajuntament d' Olot

PEHOC | PATRONAT D'ESTUDIS HISTÒRICS D'OLOT I COMARCA

El Patronat d'Estudis Històrics d'Olot i Comarca (PEHOC) és una institució cultural catalana creada el 1933 a Olot. Des del 1968 forma part del Patronat Eiximenis i de la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana. 

Els estatuts del Patronat declaren que les finalitats de l'entitat són impulsar i organitzar tota mena d'activitats de tipus cultural (artístiques, científiques, humanístiques, etc.), en especial les dedicades a la investigació, al coneixement, la formació i la divulgació, promoció i difusió de la cultura comarcal de la Garrotxa i catalana en general. Així mateix, vetllar per la salvaguarda del patrimoni natural, històric i artístic de la comarca.

Per iniciativa del PEHOC juntament amb els Ajuntaments de Santa Pau i d'Olot, els Amics de Santa Pau i el Centre de Recursos Pedagògics de la Garrotxa, l'any 2001 es van crear els Premis Salvador Reixach per premiar treballs de recerca d'alumnes de batxillerat. L'any 2012 es van crear els Premis Jordi Pujiula per a treballs de recerca d'alumnes de batxillerat dels àmbits ciències de la salut, ciències naturals i tecnològic quedant els Premis Salvador Reixach dedicats a treballs dels àmbits humanístic, socials, artístics i a estudis comarcals.


Web: http://pehoc.cat/
Població: Olot
Codi Postal: 17800
Observacions: El PEHOC va rebre el prestigiós premi Recercat 2011 de l’Institut Ramon Muntaner, integrat per la Generalitat i la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana.
President: Miquel Àngel Fumanal Pagès
Numero d'entitat: 124
Adreça: Puig del Roser, 1
  • Logotip_PEHOC
Ajuntament d'Olot
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax. 972 27 91 08 - 17800 OLOT - atenciociutadana@olot.cat