PRIMAVERA EN FAMÍLIA A OLOT!
PRIMAVERA EN FAMÍLIA A OLOT! 90 activitats des de Setmana Santa al mes de junyL’Ajuntament d’Olot presenta una campanya de promoció de la primavera a la ciutat per gaudir-la en família que, segons el regidor de Promoció, Estanis Vayreda, té un doble objectiu: “d’una banda, oferir una programació de qualitat als ciutadans d’Olot i la Garrotxa i, de l’altra, augmentar el nombre de visitants (especialment turisme familiar) en una estació també amb molts atractius paisatgístics”.

En aquest sentit, s’ha editat un fulletó on es recullen més de 90 activitats per fer en família des de Setmana Santa fins a finals de juny. La publicació s’ha repartit a 3.200 nens i nenes d’infantil i primària de les escoles d’Olot i als allotjaments de la ciutat, així com es pot trobar a l'Oficina de Turisme d'Olot. També és consultable al web
www.turismeolot.cat i es repartirà als visitants del Mercat del Ram que tindrà lloc aquest cap de setmana a Vic.

El Primavera en Família a Olot va néixer l’any 2014 per desestacionalitzar el turisme i consolidar la ciutat i la comarca com a destí turístic per a aquesta època de l’any. Segons Vayreda, “amb cada edició han augmentat el número d’activitats: les 90 propostes d’aquest any signifiquen un increment del 50% en relació a les programades a la primera edició”. A més, un dels valors de la campanya és la suma d’esforços entre les institucions, entitats i associacions que fan possible totes les activitats dirigides a un col·lectiu molt específic: el públic familiar. 26 organitzacions són les encarregades de tirar endavant les propostes que es coordina i edita l’Ajuntament, a més de fer-ne difusió per arribar als ciutadans i als visitants que aquests dies fan estada a Olot i la Garrotxa.

De la programació d’aquest any destaquen les visites a les obres de RCR Arquitectes, equip guanyador del Premi Pritzker, que s’han previst per als dies 7 i 21 d’abril. També cal destacar les dues activitats impulsades des de DinÀmiG: l’espectacle “The Incredible Box” que es podrà veure el dijous 13 d’abril a la plaça Major i “La dernière danse de Brigitte” un muntatge de dansa i titelles programat per al dilluns 17 a la plaça del Mig; a més d’altres actes com el Ball del Xai Be que, un any més, ofereix l'Esbart Olot.

La Setmana Santa és un dels moments de l’any en què Olot registra unes millors dades d’ocupació. L’any passat els millors registres es van concentrar del dijous al diumenge (el cap de setmana festiu), quan els allotjaments van omplir de mitjana el 86% de les places disponibles, una xifra que representava un augment del 3% en relació a l’any anterior. Els dies amb ocupació rècord va ser el divendres i el dissabte quan els establiments de la ciutat van penjat el cartell de complert. A l’Oficina de Turisme d’Olot es van atendre durant la Setmana Santa del 2016 unes 1.500 persones. Les primeres previsions d’ocupació pronostiquen una bona Setmana Santa.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat