OLOT CULTURA PROGRAMA UN CICLE DEDICAT A LA CANÇO D'AUTOR
OLOT CULTURA PROGRAMA UN CICLE DEDICAT A LA CANÇO D'AUTOR Eduard Canimas obre aquest dissabte el cicle de sis concertsEl regidor de Cultura d’Olot, Josep Berga ha explicat que des de l’Institut de Cultura d’Olot es treballa la programació per itineraris, els quals engloben activitats relacionades per una mateixa temàtica. En aquest sentit, aquesta tardor s’ha programat un itinerari dedicat a la cançó d’autor format per sis concerts, a través dels quals es farà un repàs per la música d’autor que s’estan fent al nostre país així com una pinzellada a la música d’autor nord-americana i francesa.

 

El cicle començarà amb un concert d’Eduard Canimas, aquest dissabte 1 d’octubre. Canimas, tot i tenir una llarga trajectòria, presenta tot just el seu quart disc Un pam de net. I és que els seus discos es caracteritzen per ser fruit d’un treball lent i que sovint compta amb col·laboracions de músics com Quimi Portet, Pau Riba, Sisa o Adrià Puntí.

 

El dissabte 8 d’octubre, el Teatre Principal rebrà el conegudíssim Roger Mas que hi presentarà Irredempt. En aquest disc Mas torna als orígens i grava un treball només amb la seva veu i la seva guitarra. L’espectacle es complementa amb una escenografia molt treballada basada en un joc de miralls que fa que tot el discurs i les seves lletres prenguin una força especial.

 


El tast a la cançó d’autor nord-americana arribarà amb Jonah Smith. Aquest músic ja ha vingut en altres ocasions a Olot, on compta amb uns fidels seguidors. Actuarà acompanyat de David Soler i, plegats, ens transportaran a l’atmosfera dels locals de Nova York. 

 

 

El següent concert serà el de Paula Valls. Tot i que quan es programava el cicle, aquest havia de ser un concert de descoberta d’una gran veu, en pocs mesos aquesta osonenca ha agafat una forta embranzida: va gravar disc al juliol i ha rebut importants elogis de la crítica. Gaudirem de la seva espectacular veu, pròpia de la música negra, acompanyada d’una banda de músics de primer nivell.

  
Georges Brassens serà el protagonista no només d’un concert sinó d’una jornada sencera dedicada a la figura d’aquest cantautor francès. Activitats com xerrades, taules rodones i concerts ompliran la programació del dissabte 29 d’octubre, just el dia en què es compliran 35 anys de la seva mort.

 

Tancaran el cicle els cantautors olotins per excel·lència: els Déu n’hi Duo. Carles Fontfreda i El Vesper actuaran per presentar el disc-llibre editat per llibres de Batet.

 

El cicle de Cançó d’autor es complementa amb una exposició organitzada per l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, en la qual es podran veure materials com fotografies, cartells, programes de mà, articles, etc. relacionats amb la cançó d’autor a Olot des de mitjan anys seixanta.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat