LA CONVIVÈNCIA EN UNA SOCIETAT DIVERSA
LA CONVIVÈNCIA EN UNA SOCIETAT DIVERSA Càritas Garrotxa, Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i Garrotxa Diversa organitzen un nou cicle de conferències que comença el 19 de febrer“La convivència en una societat diversa” és el títol del nou cicle de conferències organitzat, aquest any per Càritas Garrotxa, el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i Garrotxa Diversa. Aquest 2018 les tres entitats han unit esforços per oferir un cicle de tres conferències amb la voluntat de reflexionar sobre com cal avançar en la convivència en una societat que de facto ja és plural i diversa.

L’any passat ja es va encetar la col·laboració entre Càritas Garrotxa i el Consorci d’Acció Social en l’organització d’aquest cicle. Aleshores el tema fou “De rumors, tòpics i discriminacions”. La bona acollida de la proposta i la bona entesa entre les dues entitats ha propiciat que aquest any es repetís aquell model de col·laboració, i que s’hi afegís una tercera entitat, Garrotxa Diversa.

Les tres entitats porten temps reflexionant sobre la necessitat de crear un marc de convivència en el qual es deixi de parlar d’autòctons i nouvinguts per passar a parlar d’accions que afavoreixin la convivència amb total normalitat.

Els organitzadors -diuen- són conscients que a aquesta normalització no s’hi arriba d’avui per demà i que cal un procés llarg de sensibilització, d’educació i de reflexió sota el guiatge i l’orientació de persones que hi han treballat i d’altres que hi poden aportar la seva experiència i vivència.

El cicle comptarà amb dues conferències amb la intenció promoure la participació activa per part dels assistents i d’una 3a sessió amb una orientació decididament interactiva. Totes les sessions es faran al Casal Marià, a les 7 de la tarda, amb la programació següent:

1a sessió (19 de febrer de 2018): “Obrir-se a la diversitat, acollir la vida”, amb la intervenció de Núria Mata i Vinyets, psicòloga amb una llarga trajectòria en el camp de la diversitat.

Contingut: què significa emigrar (viatge extern i intern) i què comporta acollir i esdevenir país d’acollida. Possibilitats, recursos i esculls per parts d’uns i altres, des del punt de vista interpersonal; el xoc cognitivo-afectiu enfront a altres formes de viure; les múltiples pertinences i la construcció d’identitats complexes.

2a sessió (26 de febrer de 2018): “Diàleg sobre convivència i diversitat”. Ponents: Israa Rila,  Jordi Gasulla i Maria Jawara.

Contingut: diàleg sobre la pròpia identitat i la convivència. Tres joves d’Olot parlaran de com s’han format les seves identitats, com les defineixen, què els ha influït i de com es posicionen davant la diferència.

3a sessió (5 de març de 2018): “Celebrant diversitat, construïm comunitat”. Sessió participativa, conduïda per Resilience. Earth.

Contingut: tothom podrà aportar el seu punt de vista sobre la convivència en una societat diversa. Sota aquest mateix paraigua es proposaran diferents enfocaments o temàtiques i cadascú podrà participar en el que més li interessi. En cada grup hi haurà un dinamitzador que introduirà el tema i recollirà les principals aportacions o conclusions.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat