ENERGIES RENOVABLES
ENERGIES RENOVABLES Primera instal.lació d'energia solar fotovoltaica per autoconsum d'un edifici municipalL’Ajuntament d’Olot acaba de col·locar la primera instal·lació d’energia solar fotovoltaica per a l’autoconsum en un edifici municipal. Consta de 17 panells solars fotovoltaics policristal·lins de 265 Wp, que s’han situat damunt d’una estructura metàl·lica orientada al sud i inclinats 10º graus. L’estructura s’ha fixat en daus de formigó, de manera no invasiva sobre la coberta.

 

La instal·lació transforma l’energia del sol en elèctrica que injecta directament a la xarxa elèctrica dels edificis de l’Ajuntament i la Policia Municipal. L’Ajuntament d’Olot té un funcionament diürn i el de la Policia Municipal, a més, funciona les 24 hores del dia i els 365 dies a l’any, fet que permet consumir tota l’energia produïda i, per tant, sense generar abocaments d’excedents a la xarxa.

 

La instal·lació permet visualitzar les dades de producció mitjançant un equip informàtic o bé directament des d’un smartphone. Les plaques fotovoltaiques tenen una vida útil de més de 25 anys i aquestes instal·lacions requereixen d’un mínim de manteniment.

 

S’estima una producció anual de 5.800 kWh, la qual cosa permetrà un estalvi de 1.200€ l’any en la factura elèctrica i alhora permetrà reduir les seves emissions de CO2 en 2,8 tones anuals. I, potser encara més important, és un clar exemple a la ciutadania per a fomentar l’ús de les energies renovables, i concretament de les instal·lacions solars fotovoltaiques d’autoconsum.

 

La instal·lació realitzada per SUD Energies Renovables, ha tingut un cost total de 14.000 euros, dels quals la Diputació de Girona ha assumit 5.187,89 euros en el marc de la campanya “Del Pla a l’acció”.

 

Aquesta actuació, recollida en el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible d’Olot, segueix en la mateixa línia de les polítiques endegades per l’actual Govern Municipal de divulgar, fomentar i implementar les energies renovables i l’estalvi energètic a la ciutat d’Olot, intentant així assolir el compromís del Pacte d’Alcaldes d’Europa que en el seu moment es va signar. imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat