8del9: NOU ESPECTACLE DE L'ESBART D'OLOT
8del9: NOU ESPECTACLE DE L'ESBART D'OLOT L'Esbart inicia una campanya de micromecenatge per finançar el projecteL’Esbart Olot inicia una campanya de micromecenatge per recollir els 2.000 euros necessaris per finançar el nou espectacle que estrenarà el proper 13 de maig, al Teatre Principal d’Olot. 8del9: Festa Major és una recreació musicada i coreografiada de tot el que es viu durant una festa major als carrers i places d’arreu del país. Prenent com a exemple les Festes del Tura, busca el denominador comú de totes les festes de Catalunya. Sobre l’escenari es viurà l’essència de les colles castelleres, dels gegants, dels grups de diables, de les sardanes i dels concerts nocturns, entre altres. El músic garrotxí Dani López ha arranjat una banda sonora exclusiva per al muntatge, prenent com a referent la base musical de les Festes del Tura i d’altres festes majors catalanes. L’espectacle vol posar en valor el patrimoni de les Festes del Tura i reconèixer la tasca de les persones que la fan realitat.

Tot i mantenir l’arrel, s’ha donat una visió contemporània al muntatge. Algunes de les peces que formaran part de l’espectacle no havien estat mai abans enregistrades, ni s’havia fet mai una compilació del patrimoni musical festiu olotí. El regidor de Cultura Pep Berga ha "destacat la iniciativa de l'Esbart de tirar endavant el projecte al que animo tothom a participar".

Els 2.000 euros que es busquen a través de la plataforma TotSuma serviran per cobrir part del cost de la creació del vestuari, de l’atrezzo i de l’edició d’un CD amb totes les músiques de l’espectacle. Els donatius es poden fer fins l’1 de març. Les persones que hi col·laborin rebran diverses recompenses com el CD, una litografia de Tavi Algueró i altres productes relacionats amb l’Esbart Olot.
8del9: Festa Major és una rèplica del Festival Sismògraf. Les entrades ja es poden adquirir i funcionen amb el sistema de taquilla inversa. En sortir de l’espectacle, el públic decidirà quant vol pagar per allò que acaba de veure.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat