AQUEST DIMECRES, JORNADA DE DELEGATS
AQUEST DIMECRES, JORNADA DE DELEGATS És el primer acte d'un atapeït calendari d'activitats per als jovesEn aquest segon trimestre del curs 2016-17 el jovent d’Olot i comarca té un calendari atapeït. Des de l’Ideal-OJG i des de l’Institut Municipal d’Educació i Joventut es presenten diferents iniciatives pensades per joves i per als joves.

XVII Jornada de delegats d'ESO i Postobligatori

 

Dimecres, 18 de gener de 2017. 8.45 h Casal Marià. 11.15 h IME i EIO

 

Es tracta d’una jornada matinal de formació i de reconeixement pensada expressament per a tots els alumnes que desenvolupen la tasca de delegat o delegada d’aula. Hi participen uns 160 representants d’alumnes de tots els centres de secundària de la ciutat i comarca.

 

Consisteix en un acte inaugural, amb la presència de l’alcalde i un ponent de renom i una selecció acurada de tallers dels quals els delegats en poden escollir un. A banda de la formació tècnica i personal que suposa, les jornades són un reconeixement a la tasca desinteressada que realitzen aquests estudiants de secundària i postobligatori de tots els centres de la ciutat i comarca.

 

Els tres objectius bàsics que persegueixen aquestes jornades són:

-Agrair als delegats i delegades la seva participació activa com a ciutadans.
-Oferir-los una formació complementària personal, actual i imprescindible per poder desenvolupar millor la seva tasca com a delegat o delegada.
-Potenciar les iniciatives del joves com a agents bàsics de desenvolupament.

 

L’activitat l’organitza la Comissió d’Alumnes del Consell Escolar Municipal amb el suport i assessorament tècnic de l’IME i de l’Ideal-OJG.

Programació 2n trimestre de l’Ideal-OJG
Trimestral. L’Ideal-OJG

Ja es pot consultar la programació del segon trimestre de l’Ideal-OJG. Aquest trimestre ve molt carregat d’activitats i també d’esdeveniments.  Les inscripcions a les activitats de l’Ideal-OJG es poden fer fins al dia 20 de gener. (Suport a l’estudi, francès per a inquiets, intercanvi d’idees, guitarra, ball, manga, Dj, exposició, música, cinema, …

 

Cal destacar també la Jornada de Delegats, el festival Mini a l’Ideal, el Concurs literari contra la discriminació, l’Assemblea del Pressupost Participatiu i la Festa de Sant Tomàs.

 

Tot i que no surt a la programació també tenim la primera sortida del projecte Estaciona’t que serà el dissabte, dia 18 de febrer. Es tracta de l’esquiada Jove a la Masella. Aquest projecte té previst realitzar 3 sortides anuals de diferents àmbits. Ja hi ha les inscripcions obertes i està destinada a joves de 14 a 25 anys. Tota la informació a www.garrotxajove.cat/estacionat. En definitiva, tot un reguitzell d’activitats programades, pensades i gestionades per joves i per als joves.

 

 

Sant Tomàs d’Aquino. Festa dels estudiants
Divendres, 27 de gener a la Plaça Major d’Olot

La festa l’organitza la Comissió d’alumnes del Consell Escolar Municipal. Tots els actes es realitzaran a la Plaça Major des de les 17h i fins a les 1h de la nit.

La festa té dos activitats centrals. Per una banda, a la tarda, hi haurà la Megagimcanajove que enfrontarà diferents equips a proves divertides i agosarades. Els equips ja es poden apuntar a l’Ideal-OJGT. Per una altra, a la nit, a partir de les 22h, començarà el concert que comptarà amb la presència del conjunt garrotxí Sra. Karma i la coneguda Dj Blanca Ross.

 
Pressupost Participatiu Jove. 2017
Assemblea el dia 10 de març a l’Ideal-OJG

L'IME i l’Ideal-OJG proposen als joves, de 12 a 29 anys, l'experiència de la participació directe posant-los a disposició 10.000€ per a la organització, gestió i realització d’activitats juvenils. L'experiència dels dos primers anys va ser un èxit. Les activitats han de ser legals i ètiques (seguint els principis de la Carta de Ciutats Educadores), viables econòmicament (màx 1500 eur per activitat), oberta a tots els joves que vulguin participar i gratuïta o molt econòmica per als participants.

 

Poden presentar propostes

 • Entitats i/o grups formals juvenils.
 • Grups informals de joves.
 • Joves a títol individual.

El projecte de pressupost participatiu pretén...

 • Responsabilitzar els joves en la gestió dels diners públics.
 • Aprendre a liderar i a organitzar accions.
 • Detectar necessitats i interessos de la població juvenil.
 • Posar en valor les propostes i iniciatives dels joves i per als joves.
 • Enfortir el caràcter participatiu i la implicació dels joves en el municipi.
 • Fer més visible la transversalitat de les polítiques de Joventut.
 • Fer un exercici de democràcia directa on els joves decideixen com distribuir 10.000€  de pressupost d'activitats de joventut.
 • Que les persones joves siguin les protagonistes i responsables de les activitats juvenils d'Olot.

Les propostes ja es poden presentar a l’Ideal-OJG o a l’Ipunt. imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat