24 ALUMNES DE 8 PAÏSOS AL POSTGRAU EN VULCANOLOGIA
24 ALUMNES DE 8 PAÏSOS AL POSTGRAU EN VULCANOLOGIA 15 alumnes han obtingut una beca gràcies a l’aportació de la Fundación General CSIC, IAVCEI i FESDel 9 al 22 d’octubre s’ha desenvolupat a Olot la sisena edició del Curs de Postgrau en Vulcanologia, organitzat per la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot, la Fundació Universitat de Girona i l’Institut de Ciències de la Terra Jaume Almera (CSIC).  Al llarg de dues setmanes de formació i 125 hores lectives, s’han tractat els principals conceptes de la vulcanologia actual a l’àmbit teòric i també a través de sessions pràctiques de camp.  El postgrau s’ha realitzat a Olot per aprofitar l’entorn volcànic i els afloraments presents en el camp volcànic català.

Aquest curs té una gran acceptació any rere any. Enguany, compta amb 24 participants provinents de 8 països: Espanya, Argentina, Mèxic, Xile, Guatemala, Rússia, Equador i Colòmbia.  Comptant les sis edicions del postgrau, un total de 121 alumnes hauran cursat aquests estudis de vulcanologia.

Dels 24 inscrits/es, 15 han pogut accedir a una beca gràcies a l’aportació de tres entitats.  La Fundación General CSIC ha finançat 5 matrícules (vegeu imatge adjunta), i les altres 10, han anat a càrrec de l’International Association of Volcanology and Chemistry of the Earth's Interior (IAVCEI) i la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot.

El director acadèmic del curs és Joan Martí, professor d’investigació del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC).  I el professorat del postgrau està format per investigadors de l'Institut de Ciències de la Terra Jaume Almera (ICTJA-CSIC), l'Institut Geogràfic Nacional i Tosca, serveis ambientals d’educació i turisme.

Aquest postgrau compta amb el patrocini de la International Association of Volcanology and Chemistry of the Earth's Interior (IAVCEI), Fundación General CSIC i l'Ajuntament d'Olot. El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa hi ha col·laborat cedint bibliografia especialitzada en temàtica de vulcanisme. I per últim, també hi ha col·laborat la Càtedra de Geografia de la UdG i la Diputació de Girona.


A la fotografia els cinc alumnes que van obtenir una beca del postgrau gràcies a la Fundación General CSICimprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat