GRAN RECAPTE D’ALIMENTS
GRAN RECAPTE D’ALIMENTS La jornada central recull 29.016 unitats d’aliments i productes bàsicsAquest dissabte 2 de desembre ha tingut lloc a Olot la jornada central del Gran Recapte que ha tancat amb xifres similars a les registrades en edicions anteriors. En aquesta ocasió s’ha assolit la quantitat de 29.016 unitats d’aliments i productes bàsics (24.172,15kg) recollits, destinats al Centre de Distribució d’Aliments. 

Des de les 10 del matí i durant onze hores ininterrompudes, els aproximadament 250 voluntaris i voluntàries d’aquesta edició, no han parat d’informar als clients del motiu de la campanya i dels aliments i productes bàsics necessaris per a les famílies que es troben en situació de precarietat econòmica i social. Aquest any, també com a novetat, s’ha posat èmfasi en la necessitat de recollir productes aptes per a persones amb al·lèrgies alimentàries.

Només aquest dissabte 2 de desembre, s’han recollit 29.016 unitats d’aliments i productes bàsics, una xifra, lleugerament inferior a la obtinguda jornada central del 2016, que va ser de 31.937 unitats. Aquestes dades mantenen les xifres assolides els últims anys i confirmen que els ciutadans continuen fent aportacions en aquesta acció solidària. Paral·lelament a l’organització de la recollida d’aliments, aquest any també s’ha continuat amb el repartiment de bosses de roba per a evitar la despesa en bosses de plàstic no reutilitzables, una en la que s’impliquen casals i centres cívics de la comarca.

Un cop finalitzada la jornada central del Gran Recapte que s’ha concentrat a Olot, la campanya de recollida d’aliments i productes bàsics continua a la resta de municipis de la comarca (segons la programació establerta per cada municipi i que es pot consultar a la pàgina web del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa: www.casg.cat). En total s’han habilitat una norantena de punts de recollida a les diferents poblacions de la Garrotxa, estenent així l’esperit del Gran Recapte per tot el territori garrotxí. El material recollit a la comarca també es farà arribar aquestes properes setmanes al Centre de Distribució d’Aliments.

La jornada central del Gran Recapte a Catalunya assolirà, segons dades estimatives de la Fundació Banc dels Aliments, els més 4 milions de quilos d’aliments i productes bàsics, de les que aproximadament unes 450 tones s’han recollit a les comarques gironines. A nivell de tota Catalunya, el Gran Recapte d’Aliments ha mobilitzat a 27.000 voluntaris i ha arribat als 2.500 punts de recollida a tot el país.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat