HOMENATGE A GEORGES BRASSENS
HOMENATGE A GEORGES BRASSENS Aquest dissabte 29 d'octubre tindran lloc les activitats de record a Brassens en el 35è aniversari de la seva mortAquest dissabte 29 d’octubre s’han programat concerts i xerrades per recordar el cantautor occità, amb Quico Pi de la Serra, Daniel Vázquez Sallés, Empar Moliner i Les Amis de Brassens, entre altres.Olot és la primera ciutat de Catalunya que homenatja al cantautor occità Geroges Brassens amb motiu del 35è aniversari de la seva mort. La data escollida és el dissabte 29 d’octubre, el mateix dia va morir Brassens l’any 1981. Durant tot el dia hi haurà activitats per recordar la seva figura.

Els actes començaran a les 12h, a la sala d’actes de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, amb la introducció del personatge a càrrec de Daniel Vázquez Sallés, fill de l’escriptor Manuel Vázquez Montalbán. El periodista català farà algunes pinzellades de la vida de Georges Brassens i la influència que ha tingut en nombrosos àmbits d’arreu.

A les 16.30 h, a la sala El Torín, hi haurà un concert del grup occità Corne d’Aur’oc, una formació del mateix lloc on va néixer Brassens. El Quartet de Bianya i en Manelic de Pera també pujaran dalt l’escenari.

A les 18.30 h, a la sala El Torín, tindrà lloc una taula rodona sobre Brassens amb Quico Pi de la Serra, Marie Carmen Evrard, Empar Moliner i Álex Torío. Moderarà l’acte el periodista Salvador Alsius. A tots ells, Georges Brassens els ha influït d’alguna manera o altra, ja sigui a nivell personal o polític.

A les 22 h, Les Amis de Brassens oferiran un concert a El Torín, on interpretaran les cançons més emblemàtiques del cantautor. El cantant de la formació és el nebot de Georges Brassens i té un timbre de veu pràcticament igual al del seu oncle. La banda és un dels millors grups de tribut de Brassens.

Com a activitat complementària a la xerrada, l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa acull l’exposició “Cantautors a Olot”, amb fotografies, cartells, programes de mà, portades de revistes, articles i documents que testimonien la presència de la cançó d’autor a Olot des de mitjan dels anys seixanta.

Georges Brassens (Seta, 1921 – Sant Geli dau Fesc, 1981) ha estat i continua essent un referent per a molts cantautors d’arreu d’Europa. La seva veu greu i alhora tendre, les lletres directes, crítiques i contestatàries, i les sonoritats minimalistes compostes per valsets, musettes, tarantel·les i swings, van ser un exemple a seguir per als components de la denominada Nova Cançó catalana.

Totes les activitats són gratuïtes, a excepció del concert de Les Amis de Brassens que costa 7 euros si es compra l’entrada anticipada a www.olotcultura.cat, al Teatre i a Can Trincheria, i 10 euros si s’agafa a taquilla el dia del concert


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat