2016, ANY BLAY
2016, ANY BLAY Els Museus d'Olot celebren el 150è aniversari del naixement de Miquel BlayAmb motiu del 150è aniversari del naixement de Miquel Blay, el Museu de la Garrotxa inaugura aquest dissabte 3 de setembre a les 12h l’exposició “Miquel Blay, sentiment olotí”, que es podrà visitar fins al 15 de gener. La Sala Oberta mostra l’estreta relació que Blay va mantenir sempre amb Olot, la seva ciutat natal. Tot i marxar a viure fora, hi tornava regularment i col·laborava estretament amb les institucions i amb l’Escola de Belles Arts.

L’exposició repassa la vida i obra de Blay des de l’etapa de formació fins als diversos homenatges que li va fer la ciutat d’Olot. A més d’escultures, s’hi troben dibuixos, retrats i diversos documents. Destaquen, per exemple, els dibuixos de la primera època, un retrat que Ramon Casas va fer a Miquel Blay o un esbós del Gegant d’Olot.

La mostra, comissariada per Mercè Doñate, compta amb obres procedents del Museu d’Art de Girona, del Museu Nacional d’Art de Catalunya, del Taller l’Art Cristià d’Olot, de l’Escola de Belles Arts d’Olot, de la família Blay, de col·leccions particulars, així com del mateix fons del Museu de la Garrotxa. També s’hi troba documentació procedent de la Biblioteca Marià Vayreda, de la Biblioteca de Ripoll, de la Biblioteca Víctor Balaguer de Vilanova i de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa.

Olot ha decretat el 2016 com Any Blay i, per això, durant tota aquesta tardor se succeiran tota mena d’activitats relacionades amb l’aniversari de l’artista.

 

Santiago Vilanova, a la Sala Oberta 2 i Enric Colldecarrera a la Sala 15

També a partir de dissabte, a la Sala Oberta 2 es podrà veure l’exposició “Art i ecologia. Paisatges volcànics i paradisos oceànics”. Fins al 20 de novembre es mostra l’obra pictòrica del periodista ecologista olotí Santiago Vilanova i Tané. Es tracta d’un viatge iniciàtic per diferents paisatges volcànics, polinesis i alpins que han inspirat la seva visió holística i literària. Influenciat per Paul Gauguin, Vincent van Gogh i els expressionistes alemanys, Vilanova presenta una mostra d’olis, acrílics i pastels i dels seus quaderns de viatge.

Al primer pis de l’Hospici, a la Sala 15, Enric Colldecarrera exposa temes paisatgístics i temes abstractes. A “Vida i color”, el pintor olotí presenta un recull de sensacions i emocions on busca l’harmonia i la bellesa a través de la destrucció de la imatge.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat