OLOT INICIA LA GIRA DE LA PRIMERA PRODUCCIÓ NACIONAL DE DANSA
OLOT INICIA LA GIRA DE LA PRIMERA PRODUCCIÓ NACIONAL DE DANSA Serà el divendres 20 d'octubre al Teatre PrincipalOlot serà la primera de les 18 ciutats on farà gira la Producció Nacional de Dansa, un projecte per visibilitzar, compartir i apropar a públics més amplis els creadors catalans. Els coreògrafs Roser López Espinosa i Thomas Noone presenten un doble programa amb L’estol i Many, una peça de gran format escènic que va ser escollida entre vuit projectes presentats.

La PND és un projecte de país, important a nivell de xarxa de teatres i que ha de promoure l’interès de la dansa entre el gran públic, no acostumat a veure dansa. Per aquest motiu i en paral·lel, la Producció anirà acompanyada d’activitats i recursos que complementaran i alhora formen part de la proposta. L’objectiu és viure la dansa; mitjançant l’experiència i posant a l’abast el coneixement del llenguatge, els codis i eines que singularitzen la seva expressió, es realitzaran accions molt pedagògiques i properes per poder acollir a públic divers.

La Producció Nacional de Dansa s’estrena aquest dijous 28 de setembre al Mercat de les Flors de Barcelona on es podrà veure fins al diumenge 1 d’octubre. Després, el divendres 20 d’octubre, comença la gira a Olot i tot seguit es portarà el muntatge a Reus (Teatre Fortuny), Mataró (Teatre Monumental), Manresa (Teatre Kursaal), Vic (Teatre l’Atlàntida), Lleida (Teatre de la Llotja), Viladecans (Atrium Viladecans), L’Hospitalet de Llobregat (Teatre Joventut), Vilanova i la Geltrú (Teatre Principal), Badalona (Teatre Zorrilla), Tortosa (Teatre Auditori Felip Pedrell), Sant Cugat del Vallès (Teatre –Auditori), Terrassa (Teatre Alegria), Santa Coloma de Gramenet (Teatre Josep Maria de Sagarra), Girona (Teatre Municipal), Granollers (Teatre Auditori), Figueres (Teatre Municipal El Jardí) i Sabadell (Teatre Principal).

A L’Estol, Roser López Espinosa pren com a partida el fascinant viatge de migració de les aus i el desig de volar. Es tracta d’un viatge en grup que ens parla de l’animalitat del cos i del moviment, de l’esforç i la resistència, la bellesa i l’esperit de llibertat. Formada a Holanda, Roser López Espinosa ha treballat amb coreògrafs catalans i internacionals. És una artista associada al centre de creació La Caldera, de Barcelona i professora a diversos centres de formació.
Thomas Noone es fixa en el moviment i organització del grup a Many. Una lluita de l’individu versos el grup per destacar o desaparèixer entre la massa. Noone destaca com a coreògraf d’un estil físic, atlètic i poètic. La seva companyia gira regularment per Catalunya, Espanya, Europa, Amèrica del Sud i altres països com ara Corea o el Líban.

La Producció Nacional de Dansa (PND) s’integra dins les mesures establertes al Pla d’Impuls de la Dansa 2016-2017 promogut pel Departament de Cultura per al desenvolupament del sector i fixa sis accions específiques per incentivar la presència de la dansa professional catalana a tot el país, a més de crear ocupació de qualitat i fomentar una major difusió en l’esfera pública de la dansa per generar nou públic.


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat