ARNAU VERGÉS ALS ITINERARIS PERSONALS DE L’ARXIU
ARNAU VERGÉS ALS ITINERARIS PERSONALS DE L’ARXIU Aquest dissabte a partir de les 11h del matíAquest dissabte, 30 de setembre, tindrà lloc una nova edició del cicle Itineraris Personals organitzat per l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa i l’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot. En aquesta ocasió, el convidat és l’arquitecte Arnau Vergés Tejero (Olot, 1979).

Vergés ens guiarà per “la Ciutat Jardí”, que és el nom amb el qual es coneix també l’Eixample Malagrida d’Olot, i així consta clarament en els únics plànols que coneixem, signats pels arquitectes Joan Roca Pinet i Josep Esteve els anys 1916 i 1925, respectivament. Però, podem donar per vàlid el model de ciutat jardí com a base del projecte de creixement més important de la història contemporània de la ciutat d’Olot? I, encara més: l’autoria real del projecte es correspon amb els noms que consten en els plànols de l’època? Aquestes són les dues línies d’investigació que Vergés comentarà en el passeig de dissabte. Però, per damunt de tot, l’arquitecte vol reivindicar la qualitat d’un projecte de gran sensibilitat pel que fa a la integració en el paisatge del qual forma part.

Arnau Vergés és arquitecte i pare de dos fills. Treballa des del seu estudi a la ciutat d’Olot des de l’any 2004. Actualment, a part de la seva tasca professional com a arquitecte, està redactant una tesi doctoral sobre l’Eixample Malagrida d’Olot.

L’itinerari començarà a les 11 del matí, a la plaça de l’Estrella (actualment d’Espanya) i recorrerà els espais més significatius del barri.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat