DANSEM, AQUEST DIUMENGE AL TEATRE
DANSEM, AQUEST DIUMENGE AL TEATRE El projecte de Càritas Garrotxa promou la dansa amb finalitats solidàries“Dansem” és un projecte que va néixer, conjuntament, a Càritas Girona i a Càritas Salt, i que aquest 2016 se n’ha fet ja la seva 7a edició. La voluntat de “Dansem” és promoure el món de la dansa afegint-hi una vessant solidària. Seguint els passos, doncs, d’aquesta experiència reeixida neix, el diumenge 9 d’octubre, al Teatre Principal d’Olot, a les 5 de la tarda, “Dansem. Garrotxa”, promoguda per Càritas Garrotxa i Maria Cresswell.

La proposta va interessar de seguida les escoles de dansa de la Garrotxa que en la seva majoria es van oferir a col·laborar-hi. En aquesta primera edició hi participaran 10 escoles de dansa: 

-          Hisbiscus. Dones en dansa.

-          Associació Cultural Lluna Roja

-          Escola de dansa. Esbart Olot

-          Agrupació sardanista Olot

-          Capoeira Comanegra

-          Casa Cultural d’Andalusia de la Garrotxa

-          Eva Durban Corporal i Artístic

-          Body Balance

-          La Sala. Ball de saló

-          La Sala. Contemporani

 

Val a dir que hi ha hagut altres escoles que han manifestat el seu interès a participar-hi en una nova edició, però que aquest any els ha estat impossible, com és el cas de l’Esbart Marboleny, per exemple, donat que tenia una actuació compromesa, amb anterioritat, per a aquest mateix dia.

L’activitat ha rebut el suport de l’Ajuntament d’Olot i del Teatre Principal que ha definit “Dansem. Garrotxa” com una nova rèplica de “Sismògraf, el festival que detecta el moviment”. En l’actuació, cada escola farà un o més d’un ball mirant de no superar els 7 o 8 minuts de representació. Les entrades tenen un preu de 7€.

Càritas dedicarà els diners recollits en aquesta actuació al desenvolupament del programa “Ubuntu”. Un programa que vetlla pel benestar emocional de persones que, per la seva situació personal, familiar, laboral, etc. es troben en risc d’exclusió social. El programa, a partir d’entrevistes individuals, i de la teràpia grupal, malda per revertir la situació anímica d’aquestes persones, potenciant la seva autoestima i oferint-los possibilitats reals de desenvolupar les seves pròpies capacitats.

La voluntat de Càritas Garrotxa i la de les escoles participants és la de consolidar aquesta activitat solidària mirant, si és possible, de trobar una data un xic més escaient que afavoreixi la participació de totes les escoles i grups de la Garrotxa que hi vulguin participar.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat