LA NOVA IMATGE DE LES FESTES
LA NOVA IMATGE DE LES FESTES Des de samarretes a mocadors i bosses amb la imatge de la faràndula, que també protagonitza la campanya d'estiu de Sant AniolLes Festes del Tura tindran aquest any un logotip propi. Des de l’Àrea de Festes s’ha creat una imatge que identificarà els diferents productes de la Festa Major d’Olot. Aquest any s’han fet samarretes, mocadors i bosses de les Festes del Tura. Cada producte incorpora, a més del logotip oficial, una referència a la faràndula local. S’ha estampat la figura del gegant, la gegantessa, el cabeçut o el cavallet acompanyat d’un detall del seu vestuari perquè tothom pugui escollir la proposta que més li agradi. Tots els productes de Festes del Tura es poden trobar a l’Oficina de Turisme d’Olot.

 

Una altra de les iniciatives que aquest any donarà visibilitat a les Festes de Tura és resultat de l’acord de col·laboració entre l’Ajuntament d’Olot i l’empresa Sant Aniol. Aquest estiu, més de 100.000 ampolles d’aigua Sant Aniol es dedicaran a la Festa Major d’Olot. L’etiqueta dels envasos de 0’33 i 0’50 litres reproduirà una fotografia de la faràndula. Anirà acompanyada del text “Per Festes del Tura, esperit de faràndula 7-11 de setembre de 2018” i un dibuix dels gegants, nans i cavallets. L’artista Angel Rigall és l’autor dels dibuixos que han inspirat el disseny que Sant Aniol distribuirà aquest estiu per bars, restaurants i grans superfícies de les comarques gironines.

Les Festes del Tura començaran el dia 7 de setembre i duraran fins al dia 11 i un any més incorporen la figura del col·laborador: cal tenir més de 18 anys i omplir el formulari de la pàgina web de Festes del Tura festesdeltura.olot.cat, a les xarxes socials (Facebook i Twitter) i al web de les entitats de la garrotxa www.entitatsgarrotxa.cat. A més de donar les dades de contacte, s’ha d’escollir l’activitat de les Festes a la que volem col·laborar. La cercavila d’inici de Festes, el ball de gegants, la cercavila de faràndula infantil, el ball dels gegant i el ball de les espelmes són les activitats que podrem escollir.

 

La participació ciutadana és un dels pilars del model de Festes del Tura, que aposta per organitzar actes al centre d’Olot amb activitats organitzades per entitats i associacions. Des de fa tres anys les Festes ofereixen l’oportunitat a tothom qui vol a convertir-se en col·laborador dels diferents actes. L’objectiu és que més ciutadans ajudin a fer possibles les Festes i les puguin viure des d’un altre punt de vista.

 

Per fer de col·laborador de les Festes del Tura, també es pot telefonar a l’Àrea de Festes al 972 27 27 77. Hi ha temps per apuntar-se fins al 15 d’agost. A principis de setembre es convocarà a tots els col·laboradors a una reunió per concretar les tasques assignades a cadascun d’ells. L’any passat una dotzena de persones es van convertir en col·laboradors de Festes del Tura.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat