SEGONA SETMANA DE L’EMPRENEDORIA
SEGONA SETMANA DE L’EMPRENEDORIA Des d'aquest dilluns i fins divendres s'han programat 19 activitatsEn el que portem d'any, l’Institut Municipal de Promoció d’Olot (IMPO) ha realitzat 353 atencions a 308 persones que han demanat informació o bé consultes sobre temes relacionats amb l’emprenedoria. En tot l’any 2015 varen ser 401 les atencions realitzades a 347 persones que varen passar pel servei.  Majoritàriament les persones ateses viuen a Olot, tenen entre 26 i 45 anys i estudis superiors, segons dades recollides de les atencions realitzades entre els anys 2010 i 2016. Hi hagut un canvi en els darrers anys respecte a la situació laboral de les persones ateses, abans del 2014 majoritàriament eren aturades i des de llavors la majoria són persones en actiu que volen emprendre un negoci propi.

Per donar visibilitat a les iniciatives que es creen i generar un entorn favorable i acollidor a les persones que tenen iniciatives emprenedores, el proper mes de novembre es realitzarà la 2ª edició de la Setmana de l’Emprenedoria, amb un increment important d’actes respecte l’edició anterior. “L’any 2015 la iniciativa va tenim molt bona acollida i va  comptar amb 13 activitats programades amb una participació de 525 persones. Per aquest  2016 s’han programat 19 activitats, 6 més que l’any passat, amb les quals s’espera superar amb escreix la xifra de persones participants durant la setmana” ha explicat la regidora d’Empresa i Ocupació d’Olot, Nuri Zambrano.

Aquesta setmana de l’emprenedoria s’organitza conjuntament amb el Consell Comarcal de la Garrotxa i les associacions empresarials Joves Empresaris de la Garrotxa i el Cercle EURAM. Es compta també amb el suport de la Diputació de Girona, Cambra de Comerç,  Secot i Olot Televisió com a mitjà col·laborador.

Del 21 al 25 de novembre, les activitats programades són de diferents tipus i temàtiques com formacions en eines TIC o elaboració de memòries de sostenibilitat, tertúlies entre cooperatives per conèixer les seves experiències, xerrades sobre diferents temes com la millor manera d’iniciar-se en les exportacions, el lideratge femení, noves maneres d’emprendre com el coworking, noves formes de finançament, els Bussiness Angels, la tertúlia entre Joves Empresaris de la Garrotxa (JEG) i estudiants dels instituts de la ciutat per parlar d’emprenedoria i tindran com a convidat a “Celopan” youtuber olotí i en una altre ocasió parlaran amb empreses i emprenedors de com reinventar-se dins el sector tèxtil.   

La Setmana s’ha inaugurat aquest dilluns 21 de novembre amb la conferència de Judith Viader, directora general de Frit Ravich. A l’entrada de l’edifici hi haurà l’exposició “L’art d’emprendre” que es podrà visitar fins al 30 de novembre. La Setmana de l’Emprenedoria finalitzarà amb la participació de la periodista Bibiana Ballbè, una jornada de networking/Speed Dating  que donarà a conèixer l’activitat de les empreses a la comarca i el lliurament de la 4ª Edició dels Premis 100% Emprenedors (divendres 25 de novembre a les 19 h a la Sala El Torín).

Amb aquesta nova edició de la Setmana de l’Emprenedoria forma part de l’ecosistema emprenedor que pretén afavorir el desenvolupament de noves activitats econòmiques i la generació d’eines i recursos per la millora i creixement de les existents.  Les activitats estan obertes a tothom. Per a més informació i programa detallat podeu consultar la pàgina web www.empresaaldia.olot.cat o bé trucar a  l’Institut Municipal de Promoció d’Olot al 972 260152.imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat