EL CARTELL DE LES FESTES
EL CARTELL DE LES FESTES La il.lustradora Roser Matas és l’autora del pòster que, partir d’aquest dijous, ja es pot recollir a Can Trincheria“Sempre que dibuixo intento explicar alguna història, a vegades crec que ho aconsegueixo. En aquest cartell he volgut representar els gegants d'Olot preparant les Festes del Tura, tot estampant les banderes que adornen els seus carrers....
Quan vaig aterrar a Olot, ara fa uns cinc anys, vaig descobrir que quasi totes les famílies tenien un amor incondicional cap a la faràndula i, concretament, els seus gegants. A més vaig tenir la sort de poder estudiar al taller de gravat que té l'escola d'Art d'Olot, on vaig descobrir les tècniques d'estampació, la serigrafia, el gravat, la xilografia...
Estic contenta d'haver representat en aquest cartell dues de les coses que em van impactar al arribar a Olot, n'hi ha més, però això ja és una altra història”.


Són paraules de la Roser Matas, l’autora del cartell de les Festes del Tura 2017. Ella ha estat la guanyadora del concurs per escollir el pòster de la Festa Major d’Olot i que s’ha presentat aquest dimecres 26 de juliol a la Plaça Clarà. Els gegants són els protagonistes del cartell d’enguany. El gegant i la gegantessa preparen l’ornamentació de Festes estampant la seva pròpia imatge, una a una, a totes les gallardes de la ciutat. Una escena divertida per donar a conèixer els diferents actes de Festes.

La Comissió de Festes va seleccionar el treball de la Roser Matas entre les 52 obres que es van presentar al concurs. També van escollir dos finalistes: la proposta de la Cristina Grau Jimenez i la d’en Roger Vila Porta. Tots els dissenys que es van presentar al concurs estaran exposats els dies de Festes al primer pis de l’Hospici.

“El de Festes del Tura és el desè concurs de cartells que guanya la Roser Matas” ha explicat el regidor de Festes, Pep Berga, que ha afegit que “crec que és un cartell que agradarà i molt. Per això, ja anunciem que demà es podrà començar a recollir a Can Trincheria”. Una de les novetats d’aquest any és que, a més del cartell de format més gran, també es recupera el pòster de dimensions més reduïdes perquè es pugui col·locar a més espais de la ciutat. Totes les persones que vulguin el cartell de Festes el poden passar a recollir a partir d’aquest dijous al matí a Can Trincheria (de dilluns a divendres de 10 a 14h i de 17 a 19h).

L’últim concurs que havia guanyat la Roser Matas havia estat el de la XXIV Mostra de Jazz de Tortosa d’aquest mateix any. Són obra seva el cartell de la Travessia Tossols-Basil de l’any passat i el de la campanya  Olot Sense Correbous, del mateix 2016. També va guanyar el primer Premi Artista Resident Sant Hipòlit de Voltregà de l’any 2014-15 i va obtenir el primer Premi Cartell de la Festa Major de Platja d’Aro al 2014, entre altres. 

Nascuda l’any 1977 a Riudarenes, la Roser Matas Nadal viu a Olot des de fa 5 anys. Va estudiar física i és professora. Li encanten els números i les ciències, però també l’apassiona la il·lustració. Va cursar el primer any del cicle de grau superior d’il·lustració a l’Escola d’Art i Disseny d’Olot, també ha fet cursos a l’Escola Joso de Barcelona i a la Universitat d’Art de Londres. És autora de “Contes amb ciència” (Editorial Comanegra 2017), “Els contes de la iaia Duli” (2017) i d’una sèrie d’il·lustracions al Huffington Post Itàlia (2016) entre moltes altes publicacions. Actualment, col·labora amb el setmanari local La Comarca.

“La presentació del cartell ens recorda cada any que s’acosten les Festes” ha afirmat l’alcalde, Josep M. Corominas, que ha anunciat que “la setmana que ve donarem a conèixer el pregoner o pregonera d’una nova Festa Major”.

Seguiu l’actualitat de les Festes a:
festesdeltura.olot.cat i a xarxes socials  @FestesdelTura amb l’etiqueta #FdT17. A Youtube, canal de reproducció la música de Festesimprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat