EL CASAL D’OLOT S’OBRE A NOUS PÚBLICS
EL CASAL D’OLOT S’OBRE A NOUS PÚBLICS Des de principis d’any, organitza activitats per a la gent gran i la resta d'edatstsEl Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya impulsa el procés per reconvertir els casals de gent gran d’arreu de Catalunya  en casals cívics. Els de Sort i la Pobla de Segur van ser els primers casals on es va iniciar la reconversió que, des de principis d’any, també s’ha començat a implantar a les instal·lacions del carrer Lorenzana número 2 d’Olot.

 

El director general d’Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat, Bernat Valls, i Francesc Molina, subdirector general d'Equipaments Cívics i Activitats han visitat aquest divendres 7 de juliol el casal cívic d’Olot, acompanyats del regidor de Benestar Social d’Olot, Pep Berga, i del president de l’Associació de Gent Gran, Josep Rigall. Han fet un recorregut per les instal·lacions que, des de principis d’any, acullen activitats obertes a tots els públics, no només a la gent gran.

 

Amb l’inici de 2017, el casal cívic d’Olot està en procés d’obertura gradual a nous públics: infants, joves, entitats... Tallers, conferències i exposicions són algunes de les propostes multigeneracionals que han despertat l’interès de veïnes i veïns d’edats molt diverses. Des del Departament s’han programat activitats innovadores com, per exemple, un curs de Pilates; un primer cicle de cuina que, veient el seu èxit, tindrà continuïtat aquesta tardor o un taller de plantes remeieres.

 

Aquesta transformació també ha fet que les instal·lacions acollissin activitats impulsades per altres institucions i entitats. En els primers sis mesos, al centre s’hi ha celebrat 6 iniciatives d’entitats i organismes que fins al moment no tenien contacte amb el casal i que han demanat fer-hi activitats i fins a finals d’any ja hi ha 12 sessions més programades en aquests moments. Una de les activitats a destacar és la que s’organitza des del casal conjuntament amb l’Associació de Gent Gran d’Olot. Serà el 27 de desembre, s’anomena tarda d’avis i néts i consistirà en fer diferents activitats com murals, jocs informàtics, contes, etc. per obrir el casal als infants i els seus pares.

 

El casal cívic d’Olot té una mitjana d’ús de 250 persones cada dia. El seu horari és de dilluns a divendres de 9h del matí a 9h del vespre, el diumenge obre 10h  a 13.30h i de 16h a 21h i el dissabte està tancat.

 

 

 

 

 

17 casals a tot Catalunya

A tot Catalunya, el pas a casal cívic s’ha realitzat a 17 equipaments: Reus-la Rambla, Sallent-Centre, Cardona, Tàrrega, Terrassa-Can Roca, la Pobla de Segur, Berga, Barcelona-la Pau, Lleida, Sort, Banyoles, Figueres-Empordà, Torelló, Santa Perpètua de Mogoda, Olot, Sabadell-Creu Alta i Ripoll-Centre. De cara a l’any que ve la previsió és que s’hi afegeixin 20 equipaments més.

 imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat