OLOT AL MAPA VULCANOLÒGIC MUNDIAL
OLOT AL MAPA VULCANOLÒGIC MUNDIAL Una vuitantena d’investigadors han sol.licitat informació per enviar comunicacions al congrés, que es farà el mes de maig de l'any que ve a OlotAquesta primavera s’ha fet públic el web oficial de la 7th International Maar Conference, maar2018.com i la primera circular, en la que es detallen els àmbits de treball del congrés, el comitè científic i les dates clau. Els àmbits de treball del congrés, que es durà a terme a Olot del 21 al 25 de maig de 2018, abastaran temes estrictament geològics, com les dinàmiques d’erupció, la geoquímica o la petrologia, però també subjectes d’altres disciplines –com el risc volcànic, el geoturisme o la sedimentologia– el que permetrà tractar el vulcanisme monogenètic des de diversos enfocaments i també de forma transversal.

Prèviament, hi ha previst un viatge de camp de tres dies per conèixer el camp volcànic català, amb visites al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, la Crosa de Sant Dalmai o el Camp dels Ninots de Caldes de Malavella. El viatge post-congrés serà al Parc naturel régional des volcans d’Auvergne, a França.

S’ha constituït un Comitè Científic amb divuit experts –en vulcanologia, estratigrafia, paleontologia o paleoclima– de set països, amb l’aval de la International Association of Volcanology and Chemistry of the Earth's Interior (IAVCEI). Aquest comitè és qui dóna continuïtat a les anteriors edicions, celebrades a la Xina, Mèxic, Nova Zelanda, Argentina, Hongria i Alemanya. L’interès per la zona volcànica de la Garrotxa, relativament poc coneguda en àmbits científics internacionals, és creixent per l’increment d’articles publicats recentment en revistes indexades internacionals, i també per la realització de la primera tesi doctoral sobre el vulcanisme de la zona per part del director del congrés, Xavier de Bolós, actualment investigador de l’Institut de Geofísica de la Universidad Nacional Autónoma de México, que aquest matí ha presentat les novetats del Congrés amb el regidor de Promoció Econòmica d’Olot, Estanis Vayreda.

La primera circular fa una crida a la comunitat científica a presentar comunicacions –orals o en forma de pòster– per ser presentades i debatudes durant les sessions del congrés. Una vuitantena d’investigadors d’arreu ja s’hi ha mostrat interessats. Les inscripcions s’obriran passat l’estiu, dates en què també s’animaran els debats previs via twitter.

Per a més informació: maarconference@olot.cat / Twitter: @maar2018


imprimir
© Ajuntament d'Olot - Passeig Ramon Guillamet, 10 - Tel. 972 27 91 01 Fax 972 27 91 08 - 17800 OLOT - a/e: atencioalciutada@olot.cat